Wat te doen met oud brood?

HomeBroodsoortenWat te doen met oud brood

Wat te doen met oud brood

Of je nu grote broodeters hebt thuis of niet; vaak blijft er wel een kapje, kontje of sneetje brood liggen. Want heel eerlijk, ligt er al vers brood op tafel dan is dat toch echt lekkerder. Gelukkig kun je van oud brood nog perfect iets lekkers maken. Onderstaand geven we zeven heerlijke voorbeelden. Zo hoef je nooit meer oud brood weg te gooien.

1. Tosti 

De tosti… wie kent hem niet? Een lekkere en super snelle manier om je oude brood te recyclen! Probeer deze verrassende tosti met zalm en ricotta eens. Een grote eter? Dan is deze megatosti echt wat voor jou. 

2. Roosteren

Je oud brood roosteren is supersimpel en geeft een leuke twist aan je ontbijt. Een likje halvarine (of roomboter) en jam op je geroosterde boterham zijn al voldoende. Of bekijk hier een heerlijk recept met verse roomkaas en hazelnoten

3. Quiche

Op zoek naar een originele manier om je oude brood te hergebruiken? Met deze hartige Mediterrane broodtaart met tomaatjes, feta, babyspinazie, Parmezaanse kaas én oud brood zet je in een handomdraai een warme maaltijd op tafel.  

4. Wentelteefjes

Wentelteefjes zijn door de jaren heen uitgegroeid tot een ware delicatesse. Naast de traditionele, zoete variant zijn er ook hartige versies. Bekijk hier hoe je zo’n hartig wentelteefje bereid

5. (Mini)pizza

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar oud brood kan perfect als pizzabodem dienen! Deze broodpizza met ham is een echte aanrader. Vegetarisch? Probeer dan deze minipizza met spinazie-feta crème eens. 

6. Crostini en bruschetta

Deze gegrilde broodjes met een eindeloze variatie aan toppings zijn super snel en gemakkelijk te bereiden. Deze crostini met tomaat en garnalen en deze bruschetta met gele en rode tomaten zijn echt ontzettend lekker! 

7. Broodkruimkoekjes

Hier zou je niet snel aan denken, maar oud brood leent zich ook perfect voor deze koekjes. Leuk om met de kinderen samen te bakken, deze broodkruimkoekjes met chocola

Eet smakelijk!

Check deze bewaartips

Check deze bewaartips

Hoeveel brood eten we eigenlijk in Nederland?

Hoeveel brood eten we eigenlijk in Nederland?

Brood uit de vriezer; hoe lang blijft dat nu echt lekker?

Brood uit de vriezer; hoe lang blijft dat nu echt lekker?

Delen via