HomeGezondheid Sport & gewicht

Brood in het dieet

Brood is een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. Echter, het volgen van een dieet is van alle tijden; tegenwoordig zijn er ook veel diëten waarbij minder brood gegeten wordt. 

Brood als basis

Brood is echt een basisproduct. Lekker, gezond van samenstelling en daardoor een goede basis voor elke maaltijd. Niet voor niets beveelt het Voedingscentrum aan veel brood te eten: 4-5 sneetjes per dag voor volwassen vrouwen en 6-8 sneetjes per dag voor volwassen mannen (19-50 jaar). Maar er zijn mensen die denken dat brood een dikmaker is. Bijvoorbeeld omdat het van graan wordt gemaakt en er dus veel koolhydraten in zitten. Maar brood heeft juist de perfecte eigenschappen om overgewicht te helpen voorkomen. Vooral volkorenbrood is gunstig voor de gezondheid. Brood bevat namelijk voedingsvezels en andere voedingsstoffen, zoals eiwit, vitamines en mineralen. (Bruin- en volkoren)brood past daarom goed in een gezond voedingspatroon en is ook een prima basis als je op je gewicht wilt letten.

Graag geven we je per voedingspatroon en dieet meer informatie over het eten van brood. En vertellen we je welke rol brood kan spelen bij het sporten. Lees gauw verder!

 

Delen via