Brood uit de vriezer

Hoe lang blijft dat lekker?

HomeBroodsoortenBrood uit de vriezer

Brood uit de vriezer: hoe lang blijft dat nou echt lekker?

Vul je dagelijks broodtrommels? Of ben je juist een kleine broodeter? De oplossing is simpel: vries het in! Zo kan je af en toe een paar sneetjes ontdooien, of elke dag een vers brood uit de vriezer trekken. Maar hoe lang blijft brood eigenlijk vers..?

Buiten de vriezer blijft een brood zo’n dag of drie écht lekker.
Na drie dagen wordt de smaak wat minder goed en het brood droger. Dan is het nog steeds prima te eten: ouder brood verliest geen voedingswaarde en veel mensen hebben geen probleem met een droger sneetje. Maar de meeste mensen willen gewoon lekker vers brood. Het liefst net gebakken en nog een beetje warm: mmmm!

Maarja, wat als je een brood niet op krijgt in drie dagen?
Dan is invriezen een goed idee: het is de beste methode om brood langer vers te houden. Maar veel korter dan de meeste mensen denken: tot twee weken na het invriezen smaakt brood nog steeds vers. 

Het beste is om brood in te vriezen meteen nadat je het gekocht hebt.
Want brood dat later de vriezer in gaat, smaakt na het ontdooien minder vers. Brood dat malser of vochtiger is houdt het langer uit in de vriezer.

En ontdooien? Gewoon het hele brood uit de vriezer halen en geduld hebben.
Of je haalt het aantal sneetjes dat je nodig hebt uit de vriezer: helemaal slim! Als je haast hebt, kun je brood ook ontdooien in de magnetron. Het beste is om een losse boterham in 10 seconden te ontdooien op het laagste vermogen.

Sneetjes brood ontdooien in een broodrooster of oven raden we niet aan.
Dit gaat namelijk veel te snel, waardoor het brood uitdroogt. Tenzij je dat lekker vindt natuurlijk! Overigens kun je brood dat is ontdooid beter niet nog een keer invriezen. Het kan geen kwaad, maar wordt er niet lekkerder op.

 

 

Delen via

Broodsoorten
Brood uit de vriezer: hoe lang blijft dat nou echt lekker?