HomeNieuwsVolkorenboterham meest gegeten broodsoort

Volkorenboterham meest gegeten broodsoort

De volkorenboterham is op dit moment de meest favoriete broodsoort van Nederland. Dit blijkt uit recent onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Nederlands Bakkerij Centrum. De volkorenboterham vervangt hiermee de bruine boterham (tarwe boterham) die jarenlang het meest gegeten broodproduct was.

38% van de Nederlanders geeft in het onderzoek aan in de afgelopen week een volkorenboterham te hebben gegeten. Hiermee verstoot de volkorenboterham de bruine boterham (tarwe boterham) van de eerste plaats die in dezelfde periode door 28% van de Nederlanders is gegeten. Ook de meergranen boterham wint aan populariteit en is op dit moment met 34% populairder dan de bruine boterham.

Dat de volkorenboterham de meest populaire broodsoort is, is niet zo gek. Veel mensen associëren volkorenbrood met gezondheid en gezond eten en gezond leven is iets dat veel mensen belangrijk vinden. Zeker nu volkoren een nóg belangrijkere plaats inneemt in de nieuwe Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Uit het onderzoek blijkt dat 71% van de Nederlanders vindt dat volkorenbrood gezonder is dan bruinbrood. Dat is een mooie ontwikkeling.

De volkorenboterham is echter niet voor iedereen de favoriete broodsoort. Kinderen kiezen namelijk nog steeds vaker voor de traditionele bruine boterham.

Bron: Nederlands Bakkerij Centrum

 

Meer weten? Lees ook:

Delen via