HomeIngrediëntenBrood & OnderwijsHet Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt zet zich in voor de droom een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. In de ontbijtweek schuiven basisscholen, kinderopvanglocaties en brugklassen in heel Nederland aan tafel voor een gezond ontbijt en een leuke les over de beste start van de dag. Zo leren én ervaren kinderen hoe belangrijk een goed ontbijt is en wat je ’s ochtends het beste kunt eten.

Het initiatief is in 2003 ontstaan uit een maatschappelijk idee van een aantal ambachtelijk bakkers. Zij wilden het belang van een goed ontbijt onder de aandacht brengen van zoveel mogelijk schoolkinderen en hun ouders. Het begon klein: vijf basisscholen deden mee met een proef waarbij kinderen met hun juffen en meesters samen aan tafel gingen voor een feestelijk ontbijt. Inmiddels is het Nationaal Schoolontbijt uitgegroeid tot een zelfstandig en breed gesteund initiatief waaraan jaarlijks ruim een half miljoen kinderen deelnemen op zo’n 2.500 scholen en kinderopvanglocaties.

Het Nationaal Schoolontbijt kan elk jaar rekenen op brede steun van diverse samenwerkingspartners. Productpartners maken het Nationaal Schoolontbijt mede mogelijk door belangeloos bij te dragen met hun producten. Daarnaast heeft het Nationaal Schoolontbijt ook de steun van maatschappelijk partners als het Voedingscentrum, de Maag Lever Darm Stichting, de Nederlandse Coeliakie Vereniging en JOGG.

www.schoolontbijt.nl 

Delen via