HomeBlog201714 curieuze ontbijtkeuzes van pubers

14 curieuze ontbijtkeuzes van pubers

Tja, ze zijn in de groei. En dus hebben ze de neiging verbazingwekkend veel te eten. Pubers kunnen qua smaak ook nogal eens behoorlijk uit de bocht vliegen. Vooral ’s ochtends eten ze vaak dingen in de categorie ‘daar moet je toch echt niet aan denken?’. Martine - een van de gezichten van Tishiergeenhotel.nl - somt op wat ze zoal tegenkomt aan de ontbijttafel. Wat eet zo'n puber nou als hij net uit bed komt?

1) Men neme twee boterhammen, doet er een flinke berg hagelslag op en stopt ze in het tosti-ijzer. Voilà, de chocoladetosti. We vinden het zelf bijna ook een goed idee.

2) Ook gezien (en geroken) aan de ontbijttafel: de kaas-chocolade-tosti. Vinden we zelf minder. De puber bakt er gewoon nog eentje. Met ketchup.

3) Brood met speculaas. Het is een klassieker. Maar na het ontbijt is wel de hele koektrommel leeg.

4) Een uitsmijter met heel veel ham en heel veel kaas. Die ze laten aanbranden, omdat ze tijdens het bakken op hun telefoon zitten te kijken.

5) Het kliekje babi pangang van gisteren, op een zacht wit bolletje. Wel even opgewarmd, zodat de saus lekker in het brood kan trekken.

6) Die hele rookworst die je eigenijk had bestemd voor de boerenkool van vanavond. Zorgvuldig in plakjes gesneden op vier boterhammen met een flinke lik mayonaise erop.

7) Het laatste restje erwtensoep. Met een dikke snee brood met boter erbij.

8) Eén met heel veel zorg besmeerd speltcrackertje met hüttenkäse, tomaat en bleekselderij, want 'aan de lijn’. Afgetopt met vier volkorenboterhammen met oude kaas en roomboter, want 'eigenlijk gewoon nog honger'.

9) Een stuk of zes beschuiten met pindakaas, komkommer en sambal (‘Net een sateetje mam’). Weggespoeld met een groot glas melk.

10) Sinds jij hebt besloten dat al ze al die chiazaadjes, gojibessen en andere superfoods zelf maar moet bekostigen, doet je dochter een beschuitje door de yoghurt.

11) Een broodje frikandel. Want tegen de tijd dat ze in het weekend hun bed uit zijn is de snackbar allang weer open.

12) Een kaas-uienstokbrood van de bakker op de hoek. Omdat ze in dat kwartier tussen opstaan en weggaan natuurlijk geen tijd hebben om iets te eten klaar te maken.

13) Ongeveer twaalf boterhammen met pindakaas en hagelslag. Dubbelgevouwen en in twee happen naar binnen gepropt.

14) Niets, want 'ze hebben 's ochtends niet zo'n honger'. En dan stop jij toch maar een krentenbolletje in hun rugzak, omdat je weet dat ze om tien uur toch iets moeten eten.

 

Trefwoorden