MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Volkorenbrood

Volkoren is goed voor je. Maar wat is volkoren eigenlijk? En hoe weet je of je elke dag voldoende binnenkrijgt?
En wat zit er eigenlijk in je dagelijkse boterhammen of volkoren bollen?
Ontdek meer over de voordelen en word ook fan van volkoren.

Wie gun jij een beetje volkoren?

Doe mee en win een heerlijke ontbijtbox!

Iedereen heeft soms een beetje volkoren nodig

Bekijk de video

Wat is volkoren?

Wat is volkoren?

Brood wordt gemaakt van graan. Van tarwe bijvoorbeeld. Of van spelt, haver, maïs, gerst, rogge of andere graansoorten. Daarin zitten waardevolle voedingsstoffen. Volkorenbrood is gemaakt van de hele (vermalen) graankorrel. Volkorenbrood bevat daarom alle voedingsstoffen die de graankorrel te bieden heeft. Gunstig voor jou!

Voedzaam tot in de vezels

Voedzaam tot in de vezels

Van alle soorten brood bevat volkorenbrood de meeste voedingsstoffen, zoals B-vitamines en ijzer. Maar volkorenbrood is vooral rijk aan vezels. Die zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een verzadigd gevoel. Volkorenbrood is een goede vezelleverancier. En weet je, we mogen er best wel wat meer van eten!

De volledige voedingswaarde

De volledige voedingswaarde

Volkorenbrood is leverancier van belangrijke voedingsstoffen, zoals koolhydraten, eiwitten en een klein beetje vet. En natuurlijk vezels, vitaminen en mineralen. De totale hoeveelheid voedingsstoffen wordt de voedingswaarde van een product genoemd. Nieuwsgierig naar de hele voedingswaarde van volkorenbrood? Klik snel verder!

 

Het Voedingscentrum adviseert volkoren

Het Voedingscentrum adviseert volkoren

Vooral volkoren, zo luidt het advies. En eigenlijk is het heel simpel: elke dag 3 volkorenboterhammen is al gunstig voor je gezondheid. Dus ruil je witte boterham in voor een volkorenboterham, en klaar! Wat je ook doet, volkoren is altijd goed!

Hoe gezond is volkorenbrood eigenlijk?

Hoe gezond is volkorenbrood eigenlijk?

Volkorenbrood past heel goed in een gezond voedingspatroon. Als je voldoende volkorenbrood eet, heb je een lager risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker. Met dank aan de vele vezels en andere voedingsstoffen.

Is het volkoren, dan staat het erop

Is het volkoren, dan staat het erop

Brood mag alleen volkorenbrood heten als het gemaakt is van 100% volkorenmeel. Volkorenbrood is dus makkelijk te herkennen aan de naam op de verpakking of schapkaart! Maar let op: voor andere volkorenproducten, zoals ontbijtgranen, beschuit en koekjes geldt deze regel niet.

Varieer met volkoren