MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

3 manieren waarop je krentenbollen nog nooit hebt gegeten

HomeReceptenOntbijt3 manieren waarop je krentenbollen nog nooit gegeten hebt

Bereiding

Oh, wat zijn ze toch lekker! Krentenbollen. En vooral: lekker makkelijk. Vaak zijn het ware redders in nood. In haastige situaties, voor het sporten, bij plotselinge trek of voor onderweg is een krentenbol zo meegepakt en weggehapt. Met een beetje margarine, met kaas of gewoon naturel.

Nederlanders zijn er dol op. Bij een gemiddeld gezin kunnen er met gemak een zak per week doorheen gaan. We eten ze bij het ontbijt, bij de lunch of als tussendoortje. Een krentenbol van zo’n 50 gram bevat 134 kcal. Er zitten meer vezels in dan in witbrood en een krentenbol levert daarnaast veel ijzer en foliumzuur. Door de krenten en/of rozijnen bevat een krentenbol relatief veel koolhydraten en suikers bevat.

Krentenbollen vallen echter niet binnen de Schijf van Vijf. Tja, dat je beter een volkorenboterham kunt kiezen had je zelf misschien ook wel geraden. Maar wist je dat er ook volkoren varianten zijn van de krentenbol? Gezond en lekker!

Wil je van een krentenbol een volwaardige lunch maken? We selecteerden deze recepten voor je.

1) Versierde mini-krentenbol met kip en mandarijn

Met 30+ smeerkaas, kipfilet en partjes mandarijn wordt een (mini-)krentenbol een verrassend leuke én voedzame lunchvariatie. Verpak je creatie goed in huishoudfolie als je ‘m meegeeft in de lunchtrommel, zodat ‘ie niet uit elkaar valt.

Naar het volledige recept

2) Krentenbol-tosti’s!

Ja natuurlijk, waarom ook niet eigenlijk. Een krentenbol met kaas is een klassieker, en daar kun je net zo goed een lekkere tosti of panini van maken. Met 30+ kaas en kipfilet bijvoorbeeld, maar je kunt het uiteraard zo gek maken als je zelf wil.

Bekijk het recept voor een superlekkere krentenbol panini met geitenkaas, sinaasappel en koriander.

3) Vega krentenbol met appel en basilicum

Dit klinkt als een vreemde combinatie misschien, maar het kruidige van basilicum gecombineerd met het frisse van appel is té lekker. Besmeer de krentenbol met light zuivelspread, beleg met dunne plakjes appel en blaadjes verse basilicum, et voilà.

Bekijk het recept voor deze mooi versierde krentenbol.

Delen via

IngredientsTitle

NutrientsTitle