MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

HomeNieuwsBanketbakker bij RTL4-programma ‘Later als ik groot ben…’

Banketbakker bij RTL4-programma ‘Later als ik groot ben…’

In de nieuwste online uitzending van ‘Later als ik Groot ben…’ gaat de 11-jarige Dean samen met presentator Jochem van Gelder op snuffelstage bij de ambachtelijke bakker.

De bakkers van Brood & Ko uit Bodegraven laten Dean de kneepjes van het vak zien. Met broodbakker Nils ontdekt Dean aan het begin van de dag het traditionele proces van brood maken. Ook wordt het verschil uitgelegd tussen traditioneel brood en desembrood.

Zelf aan de slag

Dan gaat Dean zelf aan de slag met het opmaken van desembrood en het maken van witte bolletjes. Onder de hoede van banketbakker Edwin maakt Dean daarna een taart. Jochem
assisteert hem, maar of dat helemaal goed gaat…

Droomberoep

In elke aflevering van ‘Later als ik Groot ben …’ gaat een basisschoolleerling uit groep 7 of 8 op onderzoek naar zijn of haar droomberoep. De ambachtelijke bakker is één van deze
droomberoepen. De jonge stagiair en de presentator van het programma verdiepen zich verder in het droomberoep. Waarom wil de stagiair het beroep uitoefenen, wat voor opleiding moet je ervoor volgen en hoe ziet je dag er dan uit? De NBOV heeft aan deze aflevering van het programma meegewerkt, om het ambachtelijke bakkersvak positief onder de aandacht te brengen.

Ben je op zoek naar leuk lesmateriaal of info voor je spreekbeurt of werkstuk?