MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

HomeNieuwsVoorlichting in SSK supermarkten over vezels in brood

Voorlichting in SSK supermarkten over vezels in brood

Hoe bruiner het brood, hoe gezonder. Dat wordt vaak gedacht, maar hoe zit het precies? En welk brood bevat de meeste vezels? Voorlichters vertelden klanten van twee SSK supermarkten afgelopen zaterdag van alles over vezels in brood. Het doel van de actie was om mensen bewust te maken van het belang van gezonde en vezelrijke voeding. De actie was een initiatief van Brood.net, Stichting Super Supermarkt Keurmerk (SSK) en de Maag Lever Darm Stichting.

Vezelinname Nederlanders blijft achter

Hoewel er veel aandacht is voor gezonde voeding, blijft de vezelinname van veel Nederlanders achter. Terwijl ze belangrijk zijn voor de spijsvertering en daarmee in het gezond houden van je buik. Vezels zitten vooral in groente, fruit, peulvruchten, aardappelen, volkoren graanproducten, noten, zaden en pitten.

Misverstanden over brood

Over brood zijn veel misverstanden: Meergranen of volkoren; wat is nu gezonder? En klopt het dat bruin brood altijd meer vezels bevat en dus gezonder is? Afgelopen zaterdag zijn in de supermarkten volop vragen beantwoord over vezels in brood. Klanten konden zelf een gokje wagen in welk brood de meeste vezels zitten om kans te maken op een vezelrijk boodschappenpakket. De actie zorgde voor goede gesprekken en bovendien bekeek menig klant het etiket van zijn/haar brood om na te gaan waar het brood nu daadwerkelijk van gemaakt is. Hoe gezond je brood is hangt namelijk niet af van de kleur, maar van de ingrediënten waarmee het brood bereid is.

Bewuste keuze centraal

Met de actie wilden de initiatiefnemers en de SSK ondernemers klanten helpen om goed geïnformeerd een bewuste keuze maken als ze voor het schap staan. Die informatie werd nu gegeven aan klanten in de winkel. Uiteraard kun je op deze website van alles lezen over brood, vezels en gezondheid. En wil je weten hoeveel vezels jouw voeding bevat, neem dan een kijkje op hoegezondisjouwbuik.nl.

Trefwoorden

Delen via