HomeNieuws6 tips voor een fantastisch festival met brood

6 tips voor een fantastisch festival met brood

Lekker buiten (met of zonder zon), met een drankje en goede muziek! Het festivalseizoen is in volle gang. Hoe overleef je dit op een - min of meer - gezonde manier? 6 tips voor een fantastisch festivalseizoen met brood!

1. Begin met een stevige 'bodem'

Zorg dat je de dagen vóór je naar het festival gaat genoeg en gezond eet. Kies voor volkorenboterhammen, die bevatten de meeste vitamines, mineralen en vezels. Die laatste zijn goed voor je darmen en geven een verzadigend gevoel. De koolhydraten uit brood geven je de energie de je nodig hebt.

2. Brood en vitamines

Bij warm weer is de frisse smaak van vers fruit en groente extra lekker. Een komkommer, kerstomaatjes of avocado neem je gemakkelijk mee. En leveren ook de nodige vitaminen. Met brood en bijvoorbeeld een hard gekookt eitje, maak je op het festival in een handomdraai een gezonde sandwich. Denk eraan dat je broodbeleg als vleeswaren en vis koel moet bewaren!

3. Een zak broodjes is altijd handig

Krentenbolletjes zijn heerlijk om zo te eten. Ook mueslibroodjes of brioches blijven prima een paar dagen vers.

4. Samen sandwiches maken

Je kunt eens kijken wat andere festivalgangers hebben meegenomen en samen smaakvolle sandwiches maken. Of neem een meloen mee, met wat ham en brood. De meloen is vast groot genoeg om te delen met de buurman in de tent naast de jouwe. “What happens at the festivals, stays “hopefully” at the festivals J”.

5. Een goede boterham om de nacht door te komen...

Voor de kleine trek kun je ’s avonds op de camping nog hotdogs maken. Of een hamburger bakken en handig tussen twee boterhammen steken. Niet helemaal gezond, maar wel lekker.

6. Vocht en een stevige boterham om te herstellen

Last van een kater? Zeker wanneer je alcohol hebt gedronken, is het belangrijk je vochtbalans weer op peil te brengen. Drink dus voldoende (2 liter) water of begin met een flesje isotone sportdrank ter hydratatie. Daarna goed eten: kies voor volkoren graanproducten en iets eiwitrijks.