HomeNieuwsVoorronde WK Boulangerie bijna van start

Voorronde WK Boulangerie bijna van start

Nederland neemt het op tegen België, Spanje, Frankrijk, Hongarije, Italië, Israël, Polen, Rusland, Servië en Zweden. De drie beste landen kwalificeren zich voor het WK Boulangerie dat volgend jaar wordt gehouden tijdens de Europain in Parijs. Coach Hans Som verwacht een spannende wedstrijd. “Dit is een wedstrijd als een kameleon. Het kan werkelijk waar alle kanten op. Het bestaat uit veel verplichte onderdelen en dat maakt het voor alle deelnemende landen spannend. Het zal gaan om de details!” aldus Som. Op vrijdagochtend 28 augustus vindt de prijsuitreiking plaats.


Het Nederlands team dat in Lille de strijd aangaat: coach Hans Som, Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand, Rianne Kuijntjes en Niek van Waarde (v.l.n.r.).

Talentenwedstrijd 
Naast de seniorenwedstrijd is er ook een (demonstratie)wedstrijd voor jonge talenten van de eerder genoemde landen. Deze wedstrijd vindt ook op donderdag 27 augustus plaats. Namens Nederland neemt Rianne Kuijntjes deel en zij maakt diverse lekkernijen voor kinderen van 6 tot 10 jaar die een verjaardag vieren. De producten worden gekeurd door een vakjury en kinderen van 6 tot 10 jaar.

Meer informatie over het BoulangerieTeam, de wedstrijden en haar leden is te vinden op www.boulangerieteam.nl, Facebook: Boulangerie Team en Twitter: @BoulangerieTeam.