MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

HomeNieuwsVolop wedstrijden voor BoulangerieTeam

Volop wedstrijden voor BoulangerieTeam

De aankomende periode zijn er veel wedstrijden waaraan het BoulangerieTeam gaat deelnemen. Het begint eind augustus met de voorronde van het WK Boulangerie en eindigt met het EK Boulangerie in oktober. Op donderdag 27 augustus strijden Peter Bienefelt (Brood), Hiljo Hillebrand (Viennoiserie) en Niek van Waarde (Showstuk) om een Europese kwalificatieplaats voor het WK Boulangerie, dat volgend jaar wordt gehouden tijdens de Europain in Parijs. In de categorie Jonge Beloften neemt Rianne Kuijntjes namens Nederland deel. Zij maakt diverse lekkernijen voor kinderen van 6 tot 10 jaar die een verjaardag vieren.

IBA Cup

Een paar weken later op zaterdag 12 september nemen Tim Boers en Kris Huysman deel aan de IBA Cup in München. Rondom het thema ‘Circus’ maken zij uiteenlopende producten. Zo gaat Tim aan de slag met het maken van diverse soorten brood, broodjes, brioche en getoerd gerezen, terwijl Kris zich volledig concentreert op het maken van het showstuk.

EK Boulangerie

Van 18 tot en met 25 oktober 2015 nemen Michel Schröder (Brood), Gerard Vreugdenhil (Viennoiserie) en Stefan van Lieshout (showstuk) deel aan het EK Boulangerie. De producten die ze maken, hebben betrekking op thema ‘Muziek’.


Foto: Het eindresultaat van Daan Hesseling die in 2014 meedeed aan de Masters de la Boulangerie.

Coupe de la Boulangerie

Tot slot vindt op 6 oktober nog de Coupe de la Boulangerie plaats. Enthousiaste broodbakkers die de Internationale top willen bereiken, kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd via info@boulangerieteam.nl. De winnaar zal als aspirant-lid toetreden tot het BoulangerieTeam.

Het BoulangerieTeam is een vereniging van, en voor de Nederlandse ambachtelijke broodbakkerij. Wij willen de ambachtelijke broodbakkerij in de breedste zin van het woord vertegenwoordigen in de branche en bij de consument. Ons doel is drieledig; Een positieve beleving bewerkstelligen in het eten van brood bij de consument. Een voortrekkersrol nemen om kwaliteit, vorm, smaak en innovatie te bewerkstelligen. Daarbij willen wij high potentials de mogelijkheid bieden om zich op een ambitieuze, eerlijke maar sportieve wijze een plaats te verwerven in de top van het ambachtelijke bakkersvak bij internationale wedstrijden. Meer informatie over het BoulangerieTeam en haar leden is te vinden op www.boulangerieteam.nl, Facebook: Boulangerie Team en Twitter: @BoulangerieTeam.