HomeNieuwsBoulangerieTeam wint Coupe Louis Lesaffre en kwalificeert zich voor WK 2016

BoulangerieTeam wint Coupe Louis Lesaffre en kwalificeert zich voor WK 2016

Voor het eerst in de historie heeft Nederland de Coupe Louis Lesaffre weten te veroveren! Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand en Niek van Waarde hebben een geweldige prestatie geleverd waarmee ze zich tevens hebben gekwalificeerd voor het WK Boulangerie, volgend jaar tijdens de Europain in Parijs. Bij de jeugd is Rianne uitgeroepen tot Young Hopeful.

Nederland behaalde een totaalscore van 1000 punten en liet hiermee tien andere Europese landen achter zich. Nederland wist 40 punten voorsprong te behalen op Frankrijk (tweede plaats). Rusland eindigde als derde. Coach Hans Som spreekt van een uitmuntende prestatie: “Wat een prachtig resultaat. Het is dit jaar klap op klap, eerst winnen we de International Bakery Cup 2015 op Sigep en nu de Coupe Louis Lesaffre. Dankzij een goed team hebben we dit weten te bereiken, echt fantastisch!”. België, Hongarije, Italië, Israël, Polen, Spanje, Servië en Zweden wisten zich niet te kwalificeren.

Showtafel

Na afloop van de wedstrijd stond er een indrukwekkende showtafel. Peter was verantwoordelijk voor de categorie Baguette en Wereldbroden. Hij maakte tientallen broden in uiteenlopende categorieën waaronder Franse stokbroden, kaiserbroodjes, roggebroden en een broodspecialiteit uit eigen land. Hiljo was verantwoordelijk voor de categorie Viennoiserie en gastronomisch broden waarbij hij onder andere croissants, chocoladebroodjes, diverse soorten brioches, injera’s en pizza’s moest maken. Tot slot maakte Niek in de categorie Showstuk  een prachtig schip uit de VOC-tijd dat stond afgebeeld op een schatkist. De VOC was tevens het centrale thema van Nederland.

Talentenwedstrijd

Bij de (demonstratie)wedstrijd voor talentvolle bakkers kwam Rianne Kuijntjes in actie namens Nederland. Zij presenteerde aan de vakjury en een groep kritische kinderen van 6 tot 10 jaar diverse lekkernijen waaronder een aardbeienster en een briochelolly. Rianne is door de jury uitgeroepen tot Young Hopeful. “Ik ben zó blij. De producten waren goed, maar het is toch altijd afwachten en daardoor heel spannend,” aldus een blije en opgeluchte Rianne. Ook de kandidaat van Spanje betrad het erepodium bij de jeugdwedstrijd.

Meer informatie over het BoulangerieTeam, de wedstrijden en haar leden is te vinden op www.boulangerieteam.nl, Facebook: Boulangerie Team en Twitter: @BoulangerieTeam.