MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Het Knotsgekke Broodboek

Kolletje en Dirk en het knotsgekke broodboek

Kolletje heeft altijd haar rood-witte toversokken aan. Als ze haar naam Katharina Orselia Laetitia zegt, gebeuren er wonderlijke dingen. Samen met haar vriendje Dirk beleeft ze allerlei avonturen en ontdekt ze waarom brood zo’n goed verhaal is.

Tijdens een picknick in het park begint ineens het picknickkleed te bewegen. Hoe kan dat?

Bij de bakker zingen Kolletje en Dirk een leuk bakkerslied en ze doen mee aan het buurtontbijt. Mag de zwerver die langskomt mee-eten?

Lees het knotsgekke broodboek

van Kolletje en Dirk

Download (gratis) dit e-book

Download (gratis) dit kinderboek

In het Knotsgekke Broodboek vind je 3 leuke verhalen. Download het boek en lees ze alle drie!

#1 Allemaal blootjes

#1 Allemaal blootjes

Vandaag gaan Kolletje en Dirk met mama naar een bakkerij. Ze mogen kijken hoe brood wordt gebakken. De bakker bakt het brood heel vroeg, want ’s morgens als de winkels opengaan, moeten de broden al in de rekken liggen. Kolletje ziet kinderen uit haar klas en meester Lucas. ‘Hoi, meester Lucas!’ roept ze. Meester Lucas steekt zijn gitaar omhoog en zwaait naar de kinderen.

 

Lees wat er verder gebeurt!

#2 Het betoverde ontbijt

#2 Het betoverde ontbijt

Het is zondagmorgen heel vroeg, maar Kolletje en Dirk zijn al aangekleed en zitten op de schommel in het speeltuintje. ‘Slapen ze nog bij jou?’ vraagt Kolletje aan Dirk. Dirk knikt. ‘Het zijn slaapkoppen.’ In het park komen ze Fleur en haar vriendinnen tegen. Zij spreiden een groot kleed uit voor een picknick.

 

Ineens begint het picknickkleed te bewegen. Hoe kan dat?

#3 Het geweldige ontbijtfeest

#3 Het geweldige ontbijtfeest

Als Kolletje wakker wordt, pakt ze haar knuffel Waffie en loopt naar het raam. Ze schuift het gordijn open, kijkt naar buiten en juicht. ‘We hebben vandaag een ontbijt met de hele buurt bij het speeltuintje! 

 

Mag de zwerver die langskomt ook mee-eten?