Campagne gefinancieerd
met steun van de Europese Unie
De Europese Unie steunt campagnes
voor de promotie van
hoogwaardige landbouwproducten

Brood – Goed Verhaal

Op deze pagina staan, zover deze beschikbaar zijn, alle downloads die te maken hebben met de EU campagne ‘Brood – Goed Verhaal’. Zodra er nieuwe materialen (downloads) beschikbaar zijn, zullen deze automatisch op deze pagina worden aangevuld.

De materialen die tijdens de campagne worden gebruikt worden zijn hier gratis te downloaden. Aan het gebruik van de materialen zitten echter wel enkele restricties.

  • Alleen materialen die op deze pagina staan vermeldt mogen worden gebruikt of ingezet, mits volledig overgenomen. De materialen mogen niet worden aangepast en er mogen bij gebruik geen delen worden weggelaten.
  • De EU signing is onlosmakelijk onderdeel van de materialen en mag niet worden verwijderd en/of aangepast.
  • Kosten voor de inzet van de materialen zijn niet te verhalen op het Nederlands Bakkerij centrum of op de Europese Commissie.
  • De materialen mogen uitsluitend worden gebruikt voor de promotie van brood en mogen geen directe link hebben met merkproducten.
  • Indien mogelijk ontvangt het Nederlands Bakkerij Centrum na plaatsing van het materiaal het aantal personen wat de betreffende uiting heeft gezien of gehoord. Graag via mail doorgeven aan de afdeling Communicatie (communicatie@nbc.nl).
  • Bij twijfel van de inzet van de materialen dient altijd voorafgaand contact opgenomen te worden met het Nederlands Bakkerij Centrum, afdeling Communicatie  (communicatie@nbc.nl). Het Nederlands Bakkerij Centrum behoudt het recht om de inzet van de materialen per direct te stoppen.

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met de communicatiemanager van het Nederlands Bakkerij Centrum, Jenneke van Elderen (j.van.elderen@nbc.nl).

Beschikbare downloads

2019

Wat maakt volkoren zo gezond?
Een gewoon sneetje brood?! Wist je dat volkorenbrood ontzettend veel vezels en andere vitaminen bevat? In deze video wordt uitgelegd waarom volkoren zo gezond is.
 
 

Compilatie - Een jaar Brood uit Europa, goed verhaal!

Het eerste jaar van de EU-campagne  ''Brood uit Europa. Goed verhaal'' zit erop. En wat een jaar was het! Onderstaande video laat zien wat voor activiteiten er in het eerste campagne jaar zijn geweest én wat het resultaat was.

Download hier de compilatie

Televisie commercial

Bijgaande TV commercial zal in het voorjaar én najaar volop te zien zijn bij zowel NPO als bij RTL. In het uitzendschema de tijden en de data wanneer de spot wordt uitgezonden.

Download hier de televisie commercial

Download hier het uitzendschema

Factsheet
Bijgaande factsheet is verstuurd naar alle bakkerij organisaties. Hierin staat gedetailleerd omschreven welke campagne materialen wanneer worden uitgevoerd en hoe u hier mee om kunt gaan. 

Download hier de factsheet

Odes aan brood

Ode aan het oude sneetje
Weggooien is zonde, want het wordt lekkerder met de seconde. Een prachtige ode aan oud brood.

Download hier de ode aan het oude sneetje

Ode aan de croissant
De croissant, uit welk land? Uit Frankrijk, duh! Das dus fout hé. Een prachtige ode aan de croissant.

Download hier de ode aan de croissant

BNers schrijven Ode aan Brood

Download de ode van Nico Dijkshoorn

Download de ode van Jack Poels

Download de ode van Bart Chabot
Download de ode van Sef

Flyers

Bijgaande flyers worden gebruikt tijdens verschillende activiteiten in Nederland. De algemene flyer met weetjes over brood wordt tijdens alle activiteiten uitgedeeld. De flyer over de krentenbol wordt uitgedeeld tijdens de sampling van krentenbollen op 4 verschillende NS treinstations. Deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse ontvangen een mueslibol plus de bijbehorende flyer.
In verschillende supermarkten en bakkerijen door heel Nederland worden tastings gehouden, ook hier worden aparte flyers uitgedeeld.

Download hier de algemene flyer

Download hier de krentenbol flyer

Download hier de mueslibol flyer

Download hier de flyer voor het ambacht

Download hier de flyer voor de supermarkt

Beeldscherm afbeelding - narrowcasting

In supermarkten en bakkerijen door heel Nederland worden tastings gehouden. Voor (ambachtelijke) bakkers die een tasting in hun winkel hebben, is een beeldschermafbeelding beschikbaar. Zo kunt u extra de aandacht vestigen op de tasting en/of de Europese broodcampagne.

Download hier de beeldschermafbeelding (jpg)

Pers

Persbericht Brood cultureel erfgoed - 3 oktober 2018
Woensdag 3 oktober is er naar aanleiding van de 0-meting van de EU campagne bijgevoegd persbericht uitgestuurd naar media in Nederland en België: Nederlanders zien brood als cultureel erfgoed.

Download hier het persbericht

Animatie bij persbericht: Nederlanders zien brood als cultureel erfgoed
Om het persbericht te ondersteunen is er een leuke animatie gemaakt.

Download hier de animatie: Nederlanders zien brood als cultureel erfgoed

Persbericht Aftrap campagne - 22 maart 2018
Bijgaand persbericht is donderdag 22 maart verstuurd naar de landelijke en regionale pers, incl. de vakpers. Op maandag 26 maart (de dag dat de campagne start) zullen we diverse media persoonlijk bezoeken om aandacht te krijgen voor deze campagne.

Download hier het persbericht

Op 26 maart 2018 is de campagne van start gegaan. Samen met Peter Bienefelt hebben we een aantal goedgevulde broodmaanden bij diverse media langsgebracht op het Mediapark in Hilversum.

We hebben tijdens de aftrap van de campagne verschilende mensen gevraagd om de ode voor te dragen.