HomeBlog2020Pita met Griekse kip

Pita met Griekse kip

Eef, van foodblog Eef Kookt Zo, is dol op snelle maaltijden en staat inmiddels wel een beetje bekend om die lekkere, écht makkelijke maaltijden die je binnen nog geen half uurtje op tafel kunt zetten. Belangrijk want je hebt simpelweg niet elke dag de tijd om uitgebreid te koken en je wilt toch gezond en lekker eten. Speciaal voor brood.net maakte ze een Volkoren pita met Griekse kip (inclusief kookvideo!).

 

Volkoren pita

Ik ben een liefhebber van brood en vind brood bij het diner, zoals dit keer met pita, ook altijd erg lekker. In dit recept voor deze pita met Griekse kip gebruik ik volkoren pita. Zoals je misschien wel weet is volkorenbrood een goede keuze. Het bevat namelijk de hele graankorrel en alle vitaminen, mineralen en voedingsvezels die daarin zitten. Dat heeft een gunstig effect op je gezondheid en geeft je daarbij ook een langer verzadigd gevoel. Daardoor is volkorenbrood dus een goede en gezonde keuze.

 

Pita met Griekse kip

Volkoren pita met Griekse kip, een lekkere, snelle en gezonde maaltijd welke je al binnen 25 minuten op tafel zet. Ideaal voor de drukke doordeweekse dagen als je evengoed een lekkere en verantwoorde maaltijd op tafel wilt zetten.

 

Voor dit recept marineren we de kip in Griekse yoghurt en kruiden zoals oregano, paprikapoeder en komijn. Samen met knoflook, citroensap en honing geeft dit een fan-tas-tisch lekkere smaak aan de kip. De zuren van de Griekse yoghurt, citroensap en een klein beetje azijn zorgen voor een super malse kip wat een heerlijke combinatie is met de luchtige volkoren pita, knapperige sla en groenten en de frisse tzatziki. Het zal vast geen verrassing voor je zijn dat deze maaltijd hier vaker op tafel komt