HomeBlog2019Dit weekend maken we van het ontbijt een feestje!

Dit weekend maken we van het ontbijt een feestje!

Het paasontbijt is binnen Femke’s gezin (schrijfster van me-to-we.nl) het meest uitgebreide ontbijt dat er jaarlijks op tafel komt. Alle soorten brood komen dan op tafel. Vooral Femke’s zoon kan vaak niet stoppen met eten.

Pasen vieren wij altijd in onze vakantiebungalow in Noordwijk. Met opa en oma. Eerst gaan we eieren verven en verstoppen en daarna dek ik de tafel met alle lekkernijen die mijn zoon Max en ik kunnen verzinnen. Gisteren vroeg ik aan Max: “Wat wil jij eten tijdens het paasontbijt?” Zei hij (wijsneus van 6 jaar): “Schrijf maar op wat ik zeg. Broodjes in de vorm van paashaasjes, warme broodjes, chocoladecroissantjes, paasbrood met spijs, matzes….is dat genoeg, denk je?”

Klaarblijkelijk had hij inspiratie genoeg. Ik denk dat hij die laatst bij de bakker heeft opgedaan, want daar stonden precies deze dingen uitgestald plus nog een hele grote chocolade-paashaas. Vermoedelijk denkt Max dat, als ik al zijn wensen inwillig qua broodjes, ik dan ook de chocolade-paashaas wel meeneem.

Ik vind Pasen altijd heel feestelijk. Het is voor mij echt het feest van de broodvariatie. Tijdens een normaal ontbijt eten we vaak alleen bruin en witbrood, maar met Pasen trekken we echt alles uit de kast. Dat is logisch, want omdat brood zo’n basisbehoefte vervult, maken we het extra speciaal tijdens onze rituelen. Waarschijnlijk maak ik ook nog wentelteefjes van het oude brood dat ik die week verzameld heb. Altijd lekker met poedersuiker en kaneel.
De bruine paashaasbroodjes ga ik beleggen met serranoham en tapenade en de witte worden bedekt met een laagje ei, zalm en avocado. Voor mijn man moet ik niet vergeten om roomboter te kopen, want dat vindt hij lekker op een stukje paasbrood en mijn schoonouders kan ik verwennen met Engelse Scones met marmelade en clotted cream.

Na het ontbijt zitten we meestal zo vol dat er nodig bewogen moet worden, dus fingers crossed dat het weer meewerkt, want dan zal de eerste strandwandeling van het jaar gemaakt worden. Heerlijk uitwaaien; Max rent altijd heen en weer als een jonge hond en ziet ook meestal als eerste in de verte de strandtent waar ze de lekkerste tosties (met heerlijk boerenbrood!!) allertijden maken. Mocht het ontbijt dan een beetje gezakt zijn, dan delen we er daar nog een paar van. Pasen! Het wordt een feestje.

- Femke -