Volkoren, vol vezels, vol smaak

In de Week van het Brood van 22 januari t/m 28 januari staat volkoren in de spotlights.

Volkoren is goed voor je. Maar wat is volkoren eigenlijk? En hoe weet je of je elke dag voldoende volkoren binnenkrijgt?
En wat zit er eigenlijk in je dagelijkse volkoren boterhammen of bolletjes?
Ontdek meer over de voordelen en word ook fan van volkoren.

Week van het Brood 2024

Volkoren, Vol vezels, Vol smaak

Winactie!

Maak kans op 1 van de 100 Week van het Brood trommels!

Volkoren, Vol vezels, Vol smaak

Bekijk de video

Wat is volkoren?

Wat is volkoren?

Brood wordt gemaakt van graan. Van tarwe bijvoorbeeld. Of van spelt, haver, maïs, gerst, rogge of andere graansoorten. Daarin zitten waardevolle voedingsstoffen. Volkorenbrood is gemaakt van de hele (vermalen) graankorrel. Volkorenbrood bevat daarom alle voedingsstoffen die de graankorrel te bieden heeft. Gunstig voor jou!

PLTC

PLTC

De BLTC is een klassieker maar door de rokerige pompoen en de knapperige sla mis je in deze variant de bacon niet. En de rest? Die houden we gewoon hetzelfde. 

Voedzaam tot in de vezels

Voedzaam tot in de vezels

Van alle soorten brood bevat volkorenbrood de meeste voedingsstoffen, zoals B-vitamines en ijzer. Maar volkorenbrood is vooral rijk aan vezels. Die zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een verzadigd gevoel. Volkorenbrood is een goede vezelleverancier. En weet je, we mogen er best wel wat meer van eten!

Win een broodtrommel

Win een broodtrommel

De winactie is afgelopen. De winnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen. 

Broodsalade met boerenkool en makreel

Broodsalade met boerenkool en makreel

Een perfecte broodsalade om oude restjes brood mee op te maken. Gebruik wat je hebt liggen, het type brood maakt niet uit.

Volkorenbrood net zo lekker als bruinbrood

Volkorenbrood net zo lekker als bruinbrood

Volkorenbrood krijgt hetzelfde cijfer als bruin brood, maar heeft meer gezondheidsvoordelen.

Hoe gezond is volkorenbrood eigenlijk?

Hoe gezond is volkorenbrood eigenlijk?

Twee stuks fruit en 250 gram groenten zijn al aardig ingebakken als het gaat om gezond eten. Maar wist je dat je daar drie sneetjes volkorenbrood aan kunt toevoegen? Daarmee zorg je voor een betere darmwerking en verklein je de kans op ernstige ziekten. Volkoren, vol goeds voor je gezondheid!

Broodje kikker-kerrie, lekker voor onderweg!

Broodje kikker-kerrie, lekker voor onderweg!

Voor een langere reis is het lekker om niet al je broodjes van tevoren te bereiden. Neem een aantal lekkere zelfgemaakte salades mee die je op je brood kan smeren. Deze vegetarische kikkererwt-kerriesalade bijvoorbeeld. 

Is het volkoren, dan staat het erop

Is het volkoren, dan staat het erop

Brood mag alleen volkorenbrood heten als het gemaakt is van 100% volkorenmeel. Volkorenbrood is dus makkelijk te herkennen aan de naam op de verpakking of schapkaart! Maar let op: voor andere volkorenproducten, zoals ontbijtgranen, beschuit en koekjes geldt deze regel niet.

Varieer met volkoren