Knapperige pistolet Surinaamse kip 

8-12 broodjes

HomeReceptenWarme maaltijdKnapperig pistolet Surinaamse kip

Bereiding

  1. Verhit olie in een braadpan. Bak de kip er om en om goudbruin in.
  2. Snipper de ui en knoflook en doe het bij de kip. Bak het een paar minuten doe dan de kerrie, het bouillonblokje en 400 ml water erbij.
  3. Snijd de tomaat in kleine stukjes en hak de selderij. Houd een eetlepel selderij apart voor de garnering. Doe de tomaat en de rest van de selderij bij de kip. Breng aan de kook en laat het 45 minuten zachtjes sudderen met de pannendeksel op een kiertje.
  4. Haal de kip uit de pan en laat haar even afkoelen. Verwijder het vel. Trek alle kip in stukjes van de botten: je hebt nu vezelige stukjes. Doe die terug in de pan. Laat het een beetje inkoken tot de kip niet meer onder water staat, maar ook zeker niet droog is. Roer en proef: is het hartig genoeg? Moet er misschien meer kerrie of meer zout en peper bij?
  5. Snijd de pistolets open en schep er kip op. Waarschijnlijk houd je kip over, maar daar zou je meer broodjes mee kunnen beleggen of je kunt het invriezen.

 

Deze kerrie kip laat zich prima invriezen: ver(drie)dubbel de hoeveelheden en gebruik het gerecht bij je avondeten met bijvoorbeeld rijst. Als je het in kleine porties invriest, heb je een snelle warme lunch altijd paraat staan!

Delen via

IngredientsTitle

2 kippenbouten
zonnebloemolie
1 ui
2 tenen knoflook
1 eetl. massalakerrie
1 kippenbouillonblokje
1 tomaat
5 takjes selderij
4 - 8 verse witte pistolets

NutrientsTitle