MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Witbrood tompouce

4 personen

HomeReceptenTussendoortjeWitbrood tompouce

Bereiding

Breek en splits 3 eieren. Roer in een kom de bloem met de eidooiers tot een papje, voeg eventueel 1 of 2 el melk toe als het te dik is. Roer dit rustig en goed door om klontjes te voorkomen.

Breng de melk in een steelpannetje aan de kook. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het eimengsel terwijl je goed blijft roeren. Doe het geheel na het mengen terug in het steelpannetje en breng aan de kook, blijf roeren. Laat het mengsel 3 minuten zachtjes doorkoken voordat je de suiker en vanillesuiker toevoegt. Blijf goed roeren tot alle suiker is opgenomen. Giet de room in een schaal en dek deze af met plastic folie, zo krijg je geen velletje op je room. Laat even afkoelen en plaats de schaal dan in de koelkast om helemaal af te koelen voordat je het gaat gebruiken.

Klop de slagroom stijf en voeg hier een gelijke hoeveelheid van de room die eerder gemaakt is aan toe. Snij de korst van witbrood en plet het brood. Klop een ei los, en smeer het brood hiermee aan de bovenzijde in. Bestrooi met de sesamzaadjes en wat suiker. Toast het brood krokant in een oven van 180 graden gedurende ca 5 minuten. Bedek het brood met een flinke laag creme, en leg er een 2e geroosterde boterham als “deksel” op. 

Garneer af met verse bosvruchten. Eventueel kunnen de kinderen de tompouce verder versieren met bijvoorbeeld snoep. 

Delen via

IngredientsTitle

8                      sneetjes vers witbrood
1 el                  sesamzaadjes
4                      eieren
35 gr                bloem
350 ml             melk
60 gr                suiker
20 gr                vanillesuiker
1                      bakje gemengde                         bosvruchten

NutrientsTitle