MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Familiehamburger

4 personen

HomeReceptenLunchFamiliehamburger

Bereiding

Halveer het brood. Snipper 1 ui. Smelt de boter in een steelpannetje en fruit de ui zachtjes aan. Als de ui glazig is, mag de ketchup erbij. Breng aan de kook en laat het even bubbelen. Snijd de andere ui in ringen en bak die mooi bruin in een anti-aanbakpan.

Meng het kipgehakt met het paneermeel, een theelepel zout, een theelepel peper en een volle theelepel paprikapoeder en de peterselie. Maak er een grote egale bal van.

Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag de boter. Leg de bal gehakt erin en duw hem plat. Druk het met een spatel mooi aan, zodat je een heel grote hamburger krijgt. Zet het vuur wat lager en laat het 5 minuten bakken.

Haal in die tijd de blaadjes van de krop sla. Snijd de tomaten in schijven.

Leg een groot bord op de koekenpan. Houd het goed vast en keer de pan om. De hamburger ligt nu op het bord. Laat de hamburger voorzichtig in de pan glijden en bak de andere kant ook 5 minuten.

Verdeel de ketchup-uiensaus over de onderste helft van het brood. Leg daar kaas op. Leg daar de hamburger op. Leg op de hamburger de gebakken uien, verdeel daarover de plakjes augurk. Doe daar toefjes mayonaise op, de tomaten en de sla en leg de bovenste helft van het brood erop.

Steek prikkers in het brood, snijd het in mooie parten.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Delen via

IngredientsTitle

1 rond turks brood
2 grote uien
1 eetlepel boter
100 ml ketchup
300 g kipgehakt
3 eetlepels paneermeel
zout, peper
paprikapoeder
10 takjes peterselie, gehakt
1 eetlepel boter
1 krop little gem
3 tomaten
50 g kaas in plakjes
1 grote augurk in plakjes
mayonaise

NutrientsTitle