MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Bavarois van kerststol

4 personen

HomeReceptenFeestdagenBavarois van kerststol

Bereiding

Week de blaadjes gelatine in koud water. Doe de eierdooier met de helft van de suiker in een beslagkom en klop de massa met een garde tot deze wit is. Snij het vanillestokje open, en schraap met het koksmes de vanille eruit.

Doe de melk met de vanille, het vanillestokje en de rest van de suiker in een pan, zet de pan op een hoog vuur en breng het aan de kook. Haal het vanille stokje er uit. Giet de warme melk beetje voor beetje al roerend met een garde op de witgeslagen eierdooier.

Knijp de gelatine uit, voeg deze aan het mengsel toe en giet het geheel terug in de pan. Verhit het mengsel op een matig vuur onder voortdurend roeren tot alle gelatine opgelost is. Laat het mengsel in een bak  koud water afkoelen tot het lobbig is. Doe de room in een beslagkom en klop het stijf. Spatel de geklopte slagroom door het mengsel. Voeg nu de in blokjes gesneden kersstol toe en vul vervolgens pudding vormpjes of een schaal. Om straks de bavarois te kunnen storten is het handig om de binnenkant van de vorm te bekleden met huishoudfolie. Plaats de bavarois onder plastic folie in de koeling om op te stijven. Presenteer de bavarois op een mooi bordje. Leg er vers bosfruit omheen. Maak van bessenjam een dressing, door met water te verdunnen. Schep daarvan iets over het fruit. Bestuif licht met poedersuiker.

Delen via

IngredientsTitle

500 ml             melk
125 ml             room
2                      eidooiers
80 gr                suiker
7                      blaadjes gelatine
1                      vanillestokje
300                  (overgebleven) kerststol in blokjes gesneden.

NutrientsTitle