Campagne gefinancierd met steun van de Europese Unie
De Europese Unie steunt campagnes
voor de promotie van
hoogwaardige landbouwproducten

6 x simpele inspiratie voor leukere lunchtrommel

Yeah right, elke dag zo’n kunstwerk als hierboven voor je kinderen fabriceren? Al zou je het willen, waar haal je dan de tijd en het geduld vandaan om van die prachtige vormpjes uit te snijden? Toch is het een goed idee om te variëren in de broodrommel én is het een leuke manier om je koters te verrassen. Gelukkig kan dat ook gewoon heel simpel.

1) Broodvriendjes

Voor wie toch een poging wil wagen… Je kunt met gezonde smeersels en leuke ingrediënten als fruit of rauwkost hele schattige dierenvrienden maken met brood. Zelfs zonder perfect uitgestoken vormpjes, kan het best iets leuks worden. Plakjes banaan met daarop een blauwe bes lijken op oogjes, komkommers kunnen prima door als oren en een stukje paprika kan dienen als mond. Bijvoorbeeld. In dit filmpje laten we zien hoe je heel makkelijk grappige broodkikkers kunt maken.

 

2) Tekeningen op de zakjes

Misschien heb je deze wel eens voorbij zien komen, de tekeningen die David Laferriere maakte op de broodzakjes van zijn zoons. Dat kun jij ook! Met watervaste stift maak je de leukste creaties op de boterhamzakjes van je kinderen. Onwijs cool, toch?    
Bron: David Laferriere 

 

3) Lieve briefjes

Maar ook als je niet zo’n tekenwonder bent, kun je op een hele simpele manier nét dat beetje extra liefde toevoegen aan de broodrommeltjes. Op gekleurde post-it’s of andere kleine briefjes kun je bijvoorbeeld nog even succes wensen met een toets, of je kunt een dikke kus geven met lippenstift. Ook leuk: zelf een verhaaltje schrijven en elke dag een deel op een briefje meegeven.

4) Verrassing!

Elke dag dezelfde boterham met 30+ kaas en een appel als lunch is hartstikke lekker, maar niet altijd even inspirerend. Zeker niet voor schoolgaande kinderen. Bovendien is het leuk en goed om je kind gevarieerd te leren eten. Varieer dus met verschillende broodsoorten, verschillend beleg en verras ze af en toe met een zelfgemaakte snack. Wat dacht je bijvoorbeeld van broodsushi, broodlolly’s of een versierde krentenbol met appel?

5) Geef ze een bentobox mee

Een bentobox is eigenlijk een moeilijk woord voor een lunchtrommel met verschillende vakjes. Handig, want dan kun je naast boterhammen ook fruit, groente of een andere snack meegeven, zonder dat het brood zompig wordt. In dit filmpje laten Loesje en Pascal zien hoe je een Brood Bentobox maakt. Oh, en ze laten meteen zien hoe makkelijk die vormpjes eigenlijk uit te steken zijn. 


6) Samen lunch klaarmaken

De gouden tips is misschien wel om de hulptroepen in de roepen. Oftewel, je kinderen zelf aan het werk zetten. Vormpjes uitsteken, beleg kiezen, misschien zelfs smeren als ze groot genoeg zijn. Niet alleen maakt dat de lunchtrommels leuker, het zorgt ervoor dat je je kinderen gezond leert kiezen én samen eten klaarmaken is daarnaast gewoon een gezellige bezigheid. Tenzij dat meer tijd kost dan het je oplevert natuurlijk…

TrefwoordenLunch