Campagne gefinancierd met steun van de Europese Unie
De Europese Unie steunt campagnes
voor de promotie van
hoogwaardige landbouwproducten

Nieuws

Hieronder vindt u het laatste nieuws over brood. Heeft u zelf nieuws, laat het ons weten!

 • We eten te weinig volkoren; zo krijg je wél genoeg binnen

  - Volkoren is gezond. Toch krijgen we er massaal te weinig van binnen. Twee hoogleraren voeding leggen uit waarom het belangrijk is om volkoren producten te eten en hoe je ervoor zorgt dat je voldoende volkoren vezels binnenkrijgt.

 • Onderzoeker Peter Weegels: ''Eigenlijk kun je brood een superfood noemen.''

  - Brood is belangrijk voor de inname van goede voedingsstoffen als vezel, eiwit, vitamine en mineralen. En het zal ook in de toekomst een belangrijke plaats innemen in een gezond voedingspatroon. Dat blijkt uit een pas gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek.

 • Steeds meer brood wordt buitenshuis gegeten

  - De totale broodconsumptie in Nederland is in 2018 met minder dan 1% gedaald. Dit is significant anders dan de afgelopen jaren waarin een jaarlijkse daling van circa 3% te zien was. Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) is verheugd met deze positieve trend en komt met een verklaring.

 • Deelnemers glutenonderzoek gezocht

  - Gevoelig voor gluten in brood? Voor een onderzoek naar de effecten van brood op lichamelijke klachten, zoekt de afdeling maag-, darm-, en leverziekten van het Maastricht Universitair Medisch Centrum, mensen met glutengevoeligheid, zónder coeliakie.

 • Nederlanders zien brood als cultureel erfgoed

  - 74 procent van de Nederlanders ziet brood als cultureel erfgoed. Brood is onmisbaar in ons leven volgens 76 procent en 83 procent geeft aan brood te zien als een belangrijk onderdeel van een gebalanceerd dieet. Dit blijkt uit recent onderzoek van onderzoeksbureau Blauw Research naar de perceptie van brood in opdracht van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC).

 • Of je dik wordt van koolhydraten?

  - Luister voor het antwoord naar emeritus professor Frans Kok, in gesprek met een aantal enthousiaste foodbloggers over hoe het precies zit met koolhydraten.

 • Tv programma Broodje Gezond over: Koolhydraten...Word je dik van brood?

  - Zijn koolhydraten slecht en moeten we er bang voor zijn? In het tv-programma Broodje Gezond geven voedingswetenschappers, diëtisten en psychologen een duidelijk antwoord!

 • Zijn we straks allemaal allergisch voor brood?

  - De één heeft een glutenallergie, de ander eet al helemaal geen brood meer en weer iemand anders wil alleen nog maar 'oergranen'. Hoe moeten we deze voedselhypes vanuit de wetenschap bekijken en wat staat ons nog te wachten? Professor Fred Brouns van Maastricht University praat je bij.

 • Wetenschappelijke wereld roept op meer volkoren te eten

  - De wetenschappelijke bewijzen dat volkorengranen een positief effect hebben op onze gezondheid stapelen zich op. Een groep van 29 voedingswetenschappers vanuit de hele wereld roept om die reden dan ook op om meer producten te eten met volkorengranen.

 • 5 Redenen waarom het Nationaal Schoolontbijt best vaker georganiseerd mag worden

  - Deze week (6 t/m 10 november) is de 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt en daar zijn we blij mee om meerdere redenen. Niet alleen ontbijten 550.000 kinderen een dagje keurig volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, ze ontbijten die dag bovendien op school!