MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Brood the making of

the making of, brood, internet, spel

Broodbakken als leerzame en avontuurlijke internetles

'Brood the making of' is de titel van het educatief internetspel voor leerlingen van de basisschool. Het is bestemd voor groep 5 t/m 8. Deze 'game' is te vinden op www.broodthemakingof.nl. 

'Brood the making of' is een driedimensionaal spel dat meerdere doelen dient. Tijdens het uitvoeren van de opdrachten leert de leerling zelf beslissingen te nemen, wordt het ruimtelijk inzicht getest, moeten er berekeningen worden uitgevoerd en taalopdrachten worden gedaan. Alle lesopdrachten zijn verweven met het broodbakproces. In realistische getekende decors is brood bakken leerzaam en tegelijkertijd leuk en spannend. Alle opdrachten vergroten bij de leerling tevens het besef hoeveel er bij komt kijken om een brood te bakken.

'˜Brood the making of' gaat over een bakkerij waarvan de bakker en zijn vrouw dringend om hulp verlegen zitten. Er moet namelijk deeg worden bereid en brood worden gebakken. De klanten willen ontbijten, want een ontbijt met brood geeft energie. Hiermee kun je goed leren en presteren. Degene die het spel speelt, krijgt de hoofdrol toebedeeld om de bakker uit de brand te helpen.

Wie het spel speelt, geeft zijn naam op en hij/zij krijgt meteen via een mobieltje in beeld instructies over wat hem/haar te doen staat. Daarna start een reeks van spannende, educatieve opdrachten die moeten worden doorlopen. Ingrediënten moeten worden verzameld en gewogen, machines en ovens moeten zorgvuldig worden ingesteld en bediend en het brood moet worden bezorgd. Maar de tijd tikt door...

Voor een preview van het spel, klik hier
Klik hier om het spel 'Brood the making of' of 'Het grote ontbijtspel' direct te spelen.