MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Materialen campagne

Doe mee & download

Imagocampagne toont de gezonde waarde van brood

Het imago van brood is onvoldoende meegegaan met zijn tijd, terwijl het juist heel goed past in een moderne, gezonde levensstijl. Vanaf september 2022 is daarom de nieuwe - tweejarige - imagocampagne “Brood, goed verhaal” overal te zien, die wordt gecoördineerd door NBC namens de Nederlandse en Belgische bakkerijsector. Dit vervolg is een verdiepingsslag op de afgelopen (gelijknamige) campagne.

Door op een prikkelende, verhalende manier te vertellen over alle voedzame kanten van brood sluiten de broodverhalen direct aan op de behoefte van mensen aan informatie over voeding en gezondheid. Alle verhalen krijgen een plek op de broodboekenplank, te zien op broodgoedverhaal.nl. Hieronder vindt u alle campagnematerialen. Gebruik deze campagnematerialen en vertel uw klanten meer over het goede van (volkoren)brood!

Activiteitenprogramma 2023

De campagne bestaat uit veel uitingen met het doel zo veel mogelijk consumenten te bereiken. Dit activiteitenprogramma laat zien waar u als bakker gebruik van kan maken en kan aanhaken om optimaal bereik te creëren. Download het hele activiteitenprogramma 2023.

Activiteitenprogramma 2023

 

Activiteiten kalender

 

Wanneer is de TV spot te zien?

2023 is goed begonnen. In week 4, 5 en 6, volgend op de Week van het Brood, was het 'Succesverhaal' weer te zien op TV en op alle social kanalen. 

Na de zomer 21 aug – 3 sept (week 34 en 35) was een TV spot te zien met het 'Onzinverhaal'. 

Social media posts

Naast de campagnefilm op tv plaatsen we gedurende de campagne op de social kanalen van Brood.net ook leuke posts om het sterke verhaal van brood te vertellen (Instagram & Facebook).

Deel deze berichten van Brood.net op uw eigen social media kanaal of plaats ze direct op uw eigen kanaal. De afbeeldingen en tekstjes zijn geschikt voor Instagram en Facebook en zelfs voor LinkedIn als u dat wil. Natuurlijk met #broodgoedverhaal zodat de impact van de campagne zichtbaarder wordt!

Download deze post

Download deze post

Download deze post

Groen verhaal
Download deze post

Download deze post

Download deze post
Brood barst van de eiwitten. Lijkt dat je sterk? Het is toch echt zo. Lees het Sterke verhaal op broodgoedverhaal.nl

De kleur van brood zegt namelijk niets over de voedingswaarde ervan. Hoe donkerder, hoe gezonder, nee, dat oude ezelsbruggetje gaat niet meer op. Lees het juiste verhaal op broodgoedverhaal.nl

Wist je dat brood stiekem eigenlijk groen is? Want net als alle groenten begint brood als een klein zaadje in de aarde dat groeit.
Lees meer op broodgoedverhaal.nl

Eiwit ei

Download hier: 1, 2, 3, 4 carrousel post voor facebook en linkedin. 

Download hier de story 1, 2, 3, 4, Instagram

Download hier de story 1, 2, 3, 4, Facebook

Eiwit ei

Vezels bananen
Download deze post

Download deze post

Download deze post
Met brood krijg je meer voedingswaarde voor je geld. Het is superrijk aan vezels en eiwitten en ook nog goed voor je portemonnee.
Lees nu meer op broodgoedverhaal.nl

Volkorenbrood levert eiwitten. Om je een idee te geven. Voor 1 euro volkorenbrood krijg je 58,8 gram eiwitten. Dat zegt nog niet zo veel. Totdat je het vergelijkt met bijvoorbeeld eieren. In dat geval krijg je voor die ene euro 15,1 gram eiwitten. Volkorenbrood is dus goed voor jou én je portemonnee.

Volkorenbrood is superrijk aan goede vezels. Om je een idee te geven. Voor 1 euro volkorenbrood krijg je 47,6 gram vezels. Dat zegt nog niet zo veel. Totdat je het vergelijkt met bijvoorbeeld bananen. In dat geval krijg je voor hetzelfde bedrag slechts 11,9 gram vezels. Volkorenbrood is dus goed voor jou én je portemonnee.

Onzin verhaal

Sterk Verhaal

Download de video

Download hier de video

Download hier de video

Deze graankorrel zit bijzonder lekker in z’n vel. De reden van z’n succes? Kijk hier. #broodgoedverhaal

‘Brood is niet gezond’ wordt vaak gezegd. Volkoren onzin! Deze video legt de feiten op tafel. #brood #broodgoedverhaal 

Bij superfoods denk je niet gelijk aan brood. Toch geeft brood meer power dan je denkt. Kijk maar. #brood #broodgoedverhaal 

 

 

Download deze post

 

 

Over brood doen veel verhalen de ronde. Goede en slechte verhalen. Maar hoe zit het nu echt? Lees het op broodgoedverhaal.nl

 

 

 

 

Impact Report 2022

Front impact report

De tweejarige campagne Brood goed verhaal is gestart in 2022 met de Week van het Brood en was in de tweede helft 2022 volop te zien via televisie, social media, online video en print. De campagne sluit aan op de behoefte van mensen naar informatie over voeding en gezondheid. In de impact report 2022 een overzicht van de impact van de broodcampagne in 2022. Download de volledige Impact report 2022 in pdf

Week van het Brood 2023

Volkoren, vol vezels, vol smaak

Ook in 2023 starten we in januari met de Week van het Brood. Om in heel Nederland de liefde voor brood weer aan te wakkeren. De Week van het Brood vindt plaats van maandag 16 t/m zondag 22 januari 2023. Volkorenbrood staat in de spotlights onder het motto: ‘Volkoren, vol vezels, vol smaak.’

Consumenten koppelen volkoren wel vaak aan gezond, maar niet altijd direct aan smaak. Tijd om daar verandering in te brengen! Met de themaregel 'Volkoren, vol vezels, vol smaak' spelen we in op het woordje VOL. We koppelen hier de belangrijkste voordelen aan van volkoren. 

Alle materialen

Hieronder vindt u alle digitale materialen die speciaal voor de Week van het Brood zijn gemaakt:

 • Video Week van het Brood - voor social media of in de winkel
 • Video Volkoren, vol vezels, vol smaak 
 • Social posts
 • Winactie social media - prijzen voor de winactie zijn helaas niet meer te bestellen. U kunt natuurlijk wel zelf een winactie opzetten op uw facebook of instagram pagina. 
 • Poster voor in de winkel
 • Logo’s en banners
 • Werkbestanden

Week van het Brood 2023

Bekijk de video

Volkoren, Vol vezels, Vol smaak

Bekijk de video

Social posts

Download hier (4:5 facebook/instagram post) Download hier (4:5 facebook/instagram post) Download hier (4:5 facebook/instagram post)

In de Week van het Brood zetten we volkoren in het zonnetje. Zo’n kraakverse volkoren boterham bij je ontbijt of lunch is niet alleen heel lekker. Hij zit ook zó vol vezels dat je er de hele ochtend of middag energie van hebt. Als je dat had geweten, had je meer volkoren gegeten. Dus neem er lekker nog één.

#weekvanhetbrood #volkoren #volvezels #volsmaak #energie

Volkoren zit vol vezels, vol smaak en tijdens de Week van het Brood ook nog eens vol verrassingen.

Geef een duimpje omhoog of reactie onder dit bericht en maak kans op een goed gevulde broodset met broodplank, mes,  herbruikbare broodzak en natuurlijk van ons een heerlijk volkorenbrood! 

#weekvanhetbrood #volkoren #brood #volvezels #volsmaak #verrassing #winactie

Volkoren zit vol vezels, vol smaak en tijdens de Week van het Brood ook nog eens vol verrassingen.

Geef een duimpje omhoog of reactie onder dit bericht en maak kans op een duurzame broodzak, uiteraard gevuld met een heerlijk volkorenbrood!

#weekvanhetbrood #volkoren #brood #volvezels #volsmaak #verrassing #winactie 

Download hier (4:5 facebook/instagram post) Download hier (4:5 facebook/instagram post) Download hier (4:5 facebook/instagram post)

Volkoren zit vol vezels, vol smaak en tijdens de Week van het Brood ook nog eens vol verrassingen.

Geef een duimpje omhoog of reactie onder dit bericht en maak kans op een tas boordevol volkorenbrood!

#weekvanhetbrood #volkoren #volvezels #volsmaak #verrassing #winactie #limitededition #broodmes #broodzak #broodplank

Volkoren zit vol vezels, vol smaak en vol inspiratie voor de lekkerste gerechten. Deze clubsandwich met sticky tempeh, spicy koolsla en komkommerzuur is speciaal gemaakt door Samuel Levie voor het Week van het Brood. Een heerlijke vegan lunch. Check het recept en deel ook jouw inspiratie in de comments: wat is jouw favoriete volkoren sandwich?

#weekvanhetbrood #volkoren #volvezels #volsmaak #recept #stickytempeh #clubsandwich #sandwich

Volkoren, vol vezels, vol smaak, vol spice! Samuel Levie is met volkoren aan de slag gegaan en heeft er een spicy twist aan gegeven. Dit heerlijke broodje spicy met ei is zeker een feestje in de mond. Boordevol gezonde vetten, een hoop eiwitten en voldoende koolhydraten. Check het recept en deel ook jouw inspiratie in de comments: wat is jouw favoriete volkoren sandwich?

#weekvanhetbrood #volkoren #volvezels #volsmaak #recept #spicy #sandwich

video Week van het Brood

video Volkoren, vol vezels, vol smaak

Download hier (4:5 facebook/instagram post)

Downloaden kan hieronder

Downloaden kan hieronder

In de week van het brood zetten we volkoren in de spotlight. Want volkoren zit vol vezels en vol smaak. Die vezels zijn belangrijk om je darmen gezond te houden. Maar waar zitten meer vezels in? Een bakje yoghurt met muesli en noten of in twee volkoren boterhammen? Laat je antwoord achter in de comments.

#weekvanhetbrood #volkoren #volvezels #volsmaak #vergelijker #vezels

 

 

 

Ondersteund vanuit Brood, goed verhaal

De Week van het Brood '23 wordt ondersteund door de lopende campagne Brood, goed verhaal

 • Artikelen en inspirerende recepten op Brood.net over volkoren
 • Social media posts met informatie en inspiratie
 • In &C, het damesmagazine van Chantal Janzen, een aantal pagina's over brood, trends, en lekkere broodrecepten
 • Week van het Brood posters (Abri’s) hangen in de Week van het Brood in verschillende bushokjes/ publieke posterplekken door heel Nederland

Report Week van het Brood 2023

Om de liefde voor brood weer aan te wakkeren, is de Week van het Brood van 16 t/m 22 januari in Nederland en van 5 t/m 12 maart in België georganiseerd. Volkorenbrood stond in de spotlights onder het motto: ‘Volkoren, vol vezels, vol smaak.’ Download hier de impact report van de week van het brood 2023

Let wel

Op deze pagina staan alle downloads die te maken hebben met de tweejarige EU imagocampagne ‘Brood – Goed Verhaal’. Zodra er nieuwe materialen (downloads) beschikbaar zijn, zullen deze automatisch op deze pagina worden aangevuld.

De materialen die tijdens de campagne worden gebruikt worden zijn hier gratis te downloaden. Aan het gebruik van de materialen zitten echter wel enkele restricties.

 • Alleen materialen die op deze pagina staan vermeld mogen worden gebruikt of ingezet, mits volledig overgenomen. De materialen mogen niet worden aangepast en er mogen bij gebruik geen delen worden weggelaten.
 • De EU signing is onlosmakelijk onderdeel van de materialen en mag niet worden verwijderd en/of aangepast.
 • Kosten voor de inzet van de materialen zijn niet te verhalen op het Nederlands Bakkerij centrum of op de Europese Commissie.
 • De materialen mogen uitsluitend worden gebruikt voor de promotie van brood en mogen geen directe link hebben met merkproducten.
 • Indien mogelijk ontvangt het Nederlands Bakkerij Centrum na plaatsing van het materiaal het aantal personen wat de betreffende uiting heeft gezien of gehoord. Graag via mail doorgeven aan de afdeling Communicatie (communicatie@nbc.nl).
 • Bij twijfel van de inzet van de materialen dient altijd voorafgaand contact opgenomen te worden met het Nederlands Bakkerij Centrum, afdeling Communicatie (communicatie@nbc.nl). Het Nederlands Bakkerij Centrum behoudt het recht om de inzet van de materialen per direct te stoppen.

Bij vragen en/of opmerkingen, neem dan contact op met de communicatiemanager van het Nederlands Bakkerij Centrum, Jenneke van Elderen (j.van.elderen@nbc.nl).