MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Materialen campagne

Doe mee & download

Imagocampagne toont de gezonde waarde van brood

Het imago van brood is onvoldoende meegegaan met zijn tijd, terwijl het juist heel goed past in een moderne, gezonde levensstijl. Vanaf september is daarom de nieuwe imagocampagne “Brood, goed verhaal” overal te zien, die wordt gecoördineerd door NBC namens de Nederlandse en Belgische bakkerijsector. Dit vervolg is een verdiepingsslag op de afgelopen (gelijknamige) campagne.

Door op een prikkelende, verhalende manier te vertellen over alle voedzame kanten van brood sluiten de broodverhalen direct aan op de behoefte van mensen aan informatie over voeding en gezondheid. Alle verhalen krijgen een plek op de broodboekenplank, te zien op broodgoedverhaal.nl. Hieronder vindt u alle campagnematerialen. Gebruik deze campagnematerialen en vertel uw klanten meer over het goede van (volkoren)brood!

Wanneer is de TV spot te zien?

Vanaf 1 september is het 'Succesverhaal' te zien op alle kanalen, gedurende 5 weken. (week 35 t/m 39). Op TV alsook op de online en social kanalen (YouTube, Facebook en Instagram).

Belangrijke uitzendmomenten zijn:

 • RTL Boulevard - 01-09 RTL 4
 • Binnenstebuiten - 01-09 - NPO2
 • Beste Zangers - 01-09 - NPO1
 • Lego Masters - 03-09 - RTL4
 • Weet ik veel - 04-09 - RTL4
 • De alleskunner VIPS - 10-09 - SBS6
 • Postcode Loterij Miljoenenjacht – 18-09 - SBS6
 • Chateau Meiland - 19-09 - SBS6

Dit is een kleine greep uit het uitzendschema, dus houd u ogen open en de TV aan.

Social media posts

Naast de campagnefilm op tv plaatsen we gedurende de campagne op de social kanalen van Brood.net ook leuke posts om het sterke verhaal van brood te vertellen.

Deel deze berichten van Brood.net op uw eigen social media kanaal of plaats ze direct op uw eigen kanaal. Natuurlijk met #broodgoedverhaal

Download deze post

Download deze post

Download deze post

Download deze post

Download deze post

Download de video

Brood barst van de eiwitten. Lijkt dat je sterk? Het is toch echt zo. Lees het Sterke verhaal op broodgoedverhaal.nl

Over brood doen veel verhalen de ronde. Goede en slechte verhalen. Maar hoe zit het nu echt? Lees het op broodgoedverhaal.nl

Deze graankorrel zit bijzonder lekker in z’n vel. De reden van z’n succes? Kijk hier. #broodgoedverhaal

 

 

Let wel

Op deze pagina staan alle downloads die te maken hebben met de tweejarige EU imagocampagne ‘Brood – Goed Verhaal’. Zodra er nieuwe materialen (downloads) beschikbaar zijn, zullen deze automatisch op deze pagina worden aangevuld.

De materialen die tijdens de campagne worden gebruikt worden zijn hier gratis te downloaden. Aan het gebruik van de materialen zitten echter wel enkele restricties.

 • Alleen materialen die op deze pagina staan vermeld mogen worden gebruikt of ingezet, mits volledig overgenomen. De materialen mogen niet worden aangepast en er mogen bij gebruik geen delen worden weggelaten.
 • De EU signing is onlosmakelijk onderdeel van de materialen en mag niet worden verwijderd en/of aangepast.
 • Kosten voor de inzet van de materialen zijn niet te verhalen op het Nederlands Bakkerij centrum of op de Europese Commissie.
 • De materialen mogen uitsluitend worden gebruikt voor de promotie van brood en mogen geen directe link hebben met merkproducten.
 • Indien mogelijk ontvangt het Nederlands Bakkerij Centrum na plaatsing van het materiaal het aantal personen wat de betreffende uiting heeft gezien of gehoord. Graag via mail doorgeven aan de afdeling Communicatie (communicatie@nbc.nl).
 • Bij twijfel van de inzet van de materialen dient altijd voorafgaand contact opgenomen te worden met het Nederlands Bakkerij Centrum, afdeling Communicatie (communicatie@nbc.nl). Het Nederlands Bakkerij Centrum behoudt het recht om de inzet van de materialen per direct te stoppen.

Bij vragen en/of opmerkingen, neem dan contact op met de communicatiemanager van het Nederlands Bakkerij Centrum, Jenneke van Elderen (j.van.elderen@nbc.nl).