MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Campagne materialen Brood. Goed verhaal

Vind hier alle campagnematerialen

Imagocampagne Brood – Goed Verhaal

Deze 3-jarige campagne (2018 -2020) is een initiatief van de Nederlandse en Belgische bakkerijsector en heeft als doel om mensen hun liefde voor brood weer terug te geven. De coördinatie is in handen van het Nederlands Bakkerij Centrum. De vele partijen uit Nederland en België die participeren in deze campagne maken het een unieke samenwerking.

Namens Nederland participeren: de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB), de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV) en de Vereniging van Nederlandse Fabrikanten van Bakkerijgrondstoffen (NEBAFA). Namens België participeren de Federatie voor grote bakkerijbedrijven (FBGG), de vereniging van Belgische fabrikanten en importeurs van grondstoffen voor bakkerij, patisserie, chocolatiers en ijsbereiders (UNIFA), de Koninklijke Vereniging der Belgische Maalders (KVBM), Instituut Brood & Gezondheid VZW en Bakkers Vlaanderen. 

Gebruik de campagne materialen

Op deze pagina staan, zover deze beschikbaar zijn, alle downloads die te maken hebben met de EU campagne ‘Brood – Goed Verhaal’. Zodra er nieuwe materialen (downloads) beschikbaar zijn, zullen deze automatisch op deze pagina worden aangevuld.

De materialen die tijdens de campagne worden gebruikt worden zijn hier gratis te downloaden. Aan het gebruik van de materialen zitten echter wel enkele restricties.

  • Alleen materialen die op deze pagina staan vermeld mogen worden gebruikt of ingezet, mits volledig overgenomen. De materialen mogen niet worden aangepast en er mogen bij gebruik geen delen worden weggelaten.
  • De EU signing is onlosmakelijk onderdeel van de materialen en mag niet worden verwijderd en/of aangepast.
  • Kosten voor de inzet van de materialen zijn niet te verhalen op het Nederlands Bakkerij centrum of op de Europese Commissie.
  • De materialen mogen uitsluitend worden gebruikt voor de promotie van brood en mogen geen directe link hebben met merkproducten.
  • Indien mogelijk ontvangt het Nederlands Bakkerij Centrum na plaatsing van het materiaal het aantal personen wat de betreffende uiting heeft gezien of gehoord. Graag via mail doorgeven aan de afdeling Communicatie (communicatie@nbc.nl).
  • Bij twijfel van de inzet van de materialen dient altijd voorafgaand contact opgenomen te worden met het Nederlands Bakkerij Centrum, afdeling Communicatie  (communicatie@nbc.nl). Het Nederlands Bakkerij Centrum behoudt het recht om de inzet van de materialen per direct te stoppen.

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met de communicatiemanager van het Nederlands Bakkerij Centrum, Jenneke van Elderen (j.van.elderen@nbc.nl).

Compilatie 2018 - Eén jaar Brood uit Europa, goed verhaal!

Het eerste jaar van de EU-campagne  ''Brood uit Europa. Goed verhaal'' zit erop. En wat een jaar was het! Onderstaande video laat zien welke activiteiten er in het eerste campagne jaar zijn geweest én wat het resultaat was.

Download hier de compilatie 2018 (NL Ondertiteling)

Download hier de compilatie 2018 (ENG Ondertiteling)

Kookvideo's

Bekijk de kookvideo's die zijn gemaakt! 

Dennebroodboom

Hartige Mediterrane broodtaart

Italiaanse reuzesandwich

Broodballetjes in tomatensaus

Broodkruimkoekjes met chocola

Broodballetjes in tomatensaus

Broodkruimkoekjes met chocola

Italiaanse reuzesandwich

Broodballetjes in tomatensaus

Broodkruimkoekjes met chocola

Italiaanse reuzesandwich

Broodballetjes in tomatensaus

Broodkruimkoekjes met chocola

Italiaanse reuzesandwich

Toast met vegan scrambled eggs

Vegan fiesta

Vegan sandwich met avocadoroos

Dubbeldikke lunchbox sandwich

Broodspiesjes

Broodlasagne

Pistolet omelet

Bageltorentjes

Jaarplanning 2020

Bijgaande jaarplanning is verstuurd naar alle bakkerij organisaties. Hierin staat gedetailleerd omschreven welke campagne materialen wanneer worden uitgevoerd en hoe u hier mee om kunt gaan. 

Download hier de jaarplanning 2020 

Odes aan brood

Ode aan poep
Hoe schattig, dit meisje! "Voor poep moet je lichaam hard werken. Om al ons voedsel te verwerken. Volkoren helpt die arme darmen".

Download hier de ode aan poep

Ode aan volkoren
Volkorenbrood, het lekkerst van je vertrouwde bakker! Een prachtige ode aan volkorenbrood.

Download hier de ode aan volkoren

Ode aan het oude sneetje
Weggooien is zonde, want het wordt lekkerder met de seconde. Een prachtige ode aan oud brood.

Download hier de ode aan het oude sneetje

Ode aan de croissant
De croissant, uit welk land? Uit Frankrijk, duh! Das dus fout hé. Een prachtige ode aan de croissant.

Download hier de ode aan de croissant

Ode aan de wereld

Moeder Natuur wat ben je mooi, maar ik zie de laatste tijd ook veel rotzooi. Een ode aan de wereld.

Download hier de ode aan de wereld

Ode aan het ontbijt 

De dag begint niet niet wanneer de zon opkomt, het begin is niet gebonden aan tijd. De dag begint, als je klaar bent met het ontbijt.

Download hier de ode aan het ontbijt 

BNers schrijven Ode aan Brood

Download de ode van Nico Dijkshoorn

Download de ode van Jack Poels

Download de ode van Bart Chabot

Download hier de video

Andere online video's

Wat maakt volkoren zo gezond?
Een gewoon sneetje brood?! Wist je dat volkorenbrood ontzettend veel vezels en andere vitaminen bevat? In deze video wordt uitgelegd waarom volkoren zo gezond is.

Download hier de video

Wat kun je nog meer met brood maken? 
In deze serie kookvideo's laten we zien hoe je brood kunt gebruiken in heerlijke recepten. Zo geven we het (oude) sneetje een tweede leven!

Download hier de video

Download hier de video

Download hier de video

Download hier de video

Download hier de video

Download hier de video

Download hier de video

Download hier de video

Flyers

Bijgaande flyers worden gebruikt tijdens verschillende activiteiten in Nederland. De algemene flyer met weetjes over brood wordt tijdens alle activiteiten uitgedeeld. De flyer over de krentenbol wordt uitgedeeld tijdens de sampling van krentenbollen op 4 verschillende NS treinstations. Deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse ontvangen een mueslibol plus de bijbehorende flyer.
In verschillende supermarkten en bakkerijen door heel Nederland worden tastings gehouden, ook hier worden aparte flyers uitgedeeld.

Download hier de algemene flyer

Download hier de krentenbol flyer

Download hier de mueslibol flyer

Download hier de flyer voor het ambacht

Download hier de flyer voor de supermarkt

Beeldscherm afbeelding - narrowcasting

In supermarkten en bakkerijen door heel Nederland worden tastings gehouden. Voor (ambachtelijke) bakkers die een tasting in hun winkel hebben, is een beeldschermafbeelding beschikbaar. Zo kunt u extra de aandacht vestigen op de tasting en/of de Europese broodcampagne.

Download hier de beeldschermafbeelding (jpg)

Pers

Persbericht Broodconsumptie laat voorzichtige groei zien - 3e jaar campagne ‘Brood. Goed verhaal’ zet in op verdere stijging - 12 maart 2020 Download het persbericht + impact report 2019

Persbericht Nederlanders eten meer brood - 12 september 2019
Bijgevoegd persbericht is uitgestuurd naar Nederlandse landeljike media inDownload het persbericht

Persbericht Brood cultureel erfgoed - 3 oktober 2018
Woensdag 3 oktober is er naar aanleiding van de 0-meting van de EU campagne bijgevoegd persbericht uitgestuurd naar media in Nederland en België: Nederlanders zien brood als cultureel erfgoedDownload het persbericht

Animatie bij persbericht: Nederlanders zien brood als cultureel erfgoed
Om het persbericht te ondersteunen is er een leuke animatie gemaakt.

Download hier de animatie: Nederlanders zien brood als cultureel erfgoed

Persbericht Aftrap campagne - 22 maart 2018
Bijgaand persbericht is donderdag 22 maart verstuurd naar de landelijke en regionale pers, incl. de vakpers. Op maandag 26 maart (de dag dat de campagne start) zullen we diverse media persoonlijk bezoeken om aandacht te krijgen voor deze campagne. Download het persbericht

Op 26 maart 2018 is de campagne van start gegaan. Samen met Peter Bienefelt hebben we een aantal goedgevulde broodmaanden bij diverse media langsgebracht op het Mediapark in Hilversum.

We hebben tijdens de aftrap van de campagne verschilende mensen gevraagd om de ode voor te dragen.