HomeBlog2024Deze 7 soorten brood hebben geen beleg nodig. Zo lekker!

Deze 7 soorten brood hebben geen beleg nodig. Zo lekker!

Tuurlijk genieten wij ook van een goed belegde boterham, maar sommige soorten brood zijn van zichzelf zó lekker, daar heb je eigenlijk helemaal geen beleg bij nodig (okay, alleen een beetje margarine of roomboter!)

1. Toscaans tomatenbrood
Dit brood uit Italië wordt bereid met gepureerde tomaten, groene olijven en basilicum, waardoor het een heerlijke, hartige smaak krijgt. Het is geweldig als bijgerecht bij een barbecue, of gewoon als voorafje op tafel. Zo smaakvol, dat beleg echt overbodig is!

2. Krentenbol
De good old krentenbol, wie is er niet groot mee geworden? Onderweg naar vakantie in de auto, mee naar school of zondagochtend bij het ontbijt. Nog steeds is de krentenbol een heerlijk tussendoortje. Liefst lekker vers en zo uit het vuistje!

Je kan ook lekker variëren met het beleg op je krentenbol. Kijk voor een verrassend recept hier.

3. Stokbrood
Natuurlijk is het verleidelijk om je stokbrood te voorzien van een dikke laag kruidenboter of smeuïge brie, maar het hóeft niet. Een net gebakken stokbrood dat nog warm is, heeft eigenlijk niks nodig. Die krokante buitenkant, die luchtige witte binnenkant. Net als vroeger op de camping in Frankrijk… La vie est belle.

4. Knoflook-champignon brood
Dit brood op basis van ciabattadeeg wordt bereid met verse knoflook, champignons en bieslook. Heerlijk als je hartige trek hebt, of bijvoorbeeld bij de soepmaaltijd. Ook een tip, snijdt dit brood in kleine stukjes, en bak die goudbruin in een koekenpan met olijfolie. Geweldig voor over deze Italiaanse broodsalade. 

5. Briochebrood
Echt een traktatie, deze ietwat zoete broodsoort. Aan het deeg worden roomboter, eieren en suiker toegevoegd. Hierdoor krijgt het een zachtere, cake-achtige structuur. Een brioche is ook heerlijke als je hem hartig belegd met bijvoorbeeld een hamburger. 

6. Oerbrood
Oerbrood rijst in speciale, gevlochten mandjes en wordt niet in bakblikken gebakken, maar op de vloer van de oven. Hierdoor krijgt het zijn grillige vorm en de kenmerkende extra krokante, knapperige korst. En daar is het ons om te doen. Een plak van dit brood heeft niks extra’s nodig! De keuze in oerbrood is trouwens reuze: je hebt o.a. oer-koren, oer-wit, oer-maïs, oer-zonne, oer-granen, en oer-donker.

7. Vlaams Notenbrood
Mmmmm, zo heerlijk! Dit goedgevulde brood wordt gemaakt van tarwe- en roggebloem met toegevoegde zuurdesem en vers gebrande hazelnoten, walnoten, pijnboompitten, gember en rozijnen. Let op, want dat maakt het ook lekker vullend. Met die heerlijke smaak van gebrande noten is beleg eigenlijk overbodig.

Delen via