MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

HomeBlog20205x Makkelijke maaltijden met brood

5x Makkelijke maaltijden met brood

Vroeger, toen ik als klein meisje nog bij mijn ouders woonde, was er een bakkerij achter ons huis. Elke ochtend als ik de deur uitstapte om naar school te gaan, rook ik de heerlijke geuren van versgebakken brood. Ik kon zelfs ruiken wélk brood er werd gebakken, zo gewend was ik aan de verschillende luchtjes. Ik weet niet of het daardoor komt, of dat ik gewoon ben opgegroeid met een oer-Hollands eetpatroon, maar ik ben dus gek op brood! Doordeweeks eet ik vooral brood bij de lunch en ik maak daar het liefst elke dag een feestje van. Maar ook makkelijke maaltijden met brood komen hier op tafel. Zeker zo rond het weekend, wanneer ik wel een beetje genoeg heb gekookt, vind ik dat ideaal. Brood is zo veelzijdig, ik laat het je zien.

We eten dan niet gewoon een boterham zoals je misschien tussen de middag zou doen. Nee, ik maak er wel echt een maaltijd van. De ene keer eten we een knapperig pistoletje met pittige kip. De andere keer maak ik van broodjes die ik nog heb liggen Mexican melt sandwiches. In de oven wordt het brood weer lekker krokant. Of ik gebruik meergranen boterhammen als hamburgerbroodjes bij mijn Oosterse zalmburgers. Niet al te ingewikkeld dus, maar ik wil wel ook gewoon lekker eten!

Hamburgers doen het trouwens altijd goed, vooral vlak voor het weekend! En de lekkerst maak je natuurlijk gewoon zelf. Ook een zacht bruin bolletje is perfect bij deze Indonesische burgers. Beetje rauwkost en een pittige chilisaus en het is feest hoor!

Ook komt er bij ons minstens eens per week soep op tafel. En niet alleen vlak voor het weekend, ook op een normale doordeweekse avond. Ik serveer er altijd een broodje bij en ik kies dan bij voorkeur voor volkoren of meergranen brood. Deze broccoli courgettesoep is een super recept, lekker veel groenten!

Heb je trouwens nog wat oud brood over? Of gooi jij de kapjes van het brood – ik noem het altijd kontjes… – regelmatig weg? Niet doen!! Daar kun je namelijk heel makkelijk zelf croutons van maken voor in de soep! Snij het brood in kleine vierkantjes en doe ze in een kom. Sprenkel er 2 el olijfolie over en wat Italiaanse kruiden en bak ze op de bakplaat van de oven in zo’n 8 minuten op 200 graden lekker krokant.

Klik op de titel van het gerecht om naar het recept te gaan!

1.    Pistoletje met pittige kip

2.    Mexican melt sandwiches

3.    Oosterse zalmburgers

4.    Indonesische burgers

5.    Broccoli courgettesoep

Op zoek naar nog meer inspiratie voor de warme maaltijd? Klik dan hier

DOOR RENY VAN MIND YOUR FEED