MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

HomeBlog2015Moederdag: brood op bed?

Moederdag: brood op bed?

Je kent haar door en door en zij jou. Ze staat het hele jaar voor je klaar en weet je altijd op te vrolijken. En dus verdient je moeder het om een keertje wat extra aandacht te krijgen: op Moederdag natuurlijk. Ik doe dat zelf graag met wat zij mij zo vaak voorschotelde: iets lekkers! Je denkt dan misschien al snel aan een ontbijt op bed met vers brood. Maar er is meer! 

Want met brood kun je je moeder ook op allerlei andere manieren en momenten verrassen. Misschien helemaal niet zo’n gek idee, als je haar op Moederdag eens laat uitslapen tot een brunch met een zelfgemaakte broodquiche, om maar wat te noemen. Wat je daarvan overhebt, kan je ’s avonds natuurlijk lekker opeten. Bij een kopje soep bijvoorbeeld. Of je verrast haar bij de lunch met een vrolijke broodrol en hartige petitfours. Zelfs tot in de kleine uurtjes van Moederdag zet je met brood iets bijzonders op tafel. Wat dacht je bijvoorbeeld van briochespiesjes met brie en druiven? Of suikerbroodrondjes met wildpaté en balsamicostroop?

Onze moderne Moederdag is nog jong: die bestaat pas 100 jaar. En die traditie mag best langer duren dan een ontbijt, vind ik. Een goede Moederdag gaat de klok rond. Ook voor mij begint de tijd te dringen: met wat voor lekkers zal ik mijn moeder eens een dag lang verrassen? Niet gek, dat ik daarbij snel aan brood denk. Vroeger was brood voor mij gewoon, maar inmiddels heb ik ontdekt hoe bijzonder het is. Dus ik ben volop bezig met bijzondere broodrecepten voor mijn moeder. Ik zie al voor me hoe bloemen, brood en een cadeautje samen een glimlach op haar gezicht kan toveren.

Zoals je de aandacht voor je moeder op die ene dag speciaal maakt, zo kun je op Moederdag van dagelijks brood iets speciaals maken. Heb je zelf een uniek broodrecept? Laat het mij weten!

Groetjes,

Tally