Wat je ook doet, volkoren is altijd goed!

Lees alles over de gezonde eigenschappen van volkorenbrood.

Brood is de basis!

Kom alles te weten over ingrediënten, voedingswaarden en de rol van brood in ons voedingpatroon.

Animatiefilmpjes voor de consument

Antwoorden op de meest gestelde vragen van consumenten door laagdrempelige animatiefilmpjes. 

Dé kennisbank over brood en gezondheid voor professionals

Brood, het lijkt zo gewoon. Maar er valt veel over te vertellen en veel over te vragen. Speciaal voor professionals die beroepsmatig adviezen geven over voeding en gezondheid is dit deel van brood.net ingericht. 

U vindt hier meer informatie over welke ingrediënten in brood zitten, wat precies volkoren is en hoe brood in een gezond voedingspatroon past. Heeft u vragen naar aanleiding van uw bezoek en de informatie op de site? Onze voedingskundigen zitten voor u klaar. 

  • Onderzoeker Peter Weegels: ''Eigenlijk kun je brood een superfood noemen.''

    - Brood is belangrijk voor de inname van goede voedingsstoffen als vezel, eiwit, vitamine en mineralen. En het zal ook in de toekomst een belangrijke plaats innemen in een gezond voedingspatroon. Dat blijkt uit een pas gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek.

  • Ontbijt overslaan gerelateerd aan hoger risico op diabetes type 2?

    - Een recent onderzoek toont een associatie aan tussen het overslaan van het ontbijt en een verhoogd risico op diabetes type 2. Hoe zit dat precies? Wat betekent ‘associatie’? En versterkt dit het advies om goed te ontbijten? Wij bekeken de studie en delen graag onze bevindingen met u.

  • Congres Granen en Chronische aandoeningen: 27 sept 2019 - Inschrijvingen geopend!

    - De positieve gezondheidseffecten van volkoren granen zijn krachtig. Dat is bekend. Maar eigenlijk ontdekken we steeds meer over hoe belangrijk volkorengranen zijn voor onze gezondheid. Aan u als voedingsprofessional de uitdaging om consumenten te verleiden meer volkoren granen te eten. Dit congres combineert wetenschap en praktijk. Lees meer >>