Wat je ook doet, volkoren is altijd goed!

Lees alles over de gezonde eigenschappen van volkorenbrood.

Brood is de basis!

Kom alles te weten over ingrediënten, voedingswaarden en de rol van brood in ons voedingpatroon.

Animatiefilmpjes voor de consument

Antwoorden op de meest gestelde vragen van consumenten door laagdrempelige animatiefilmpjes. 

Dé kennisbank over brood en gezondheid voor professionals

Brood, het lijkt zo gewoon. Maar er valt veel over te vertellen en veel over te vragen. Speciaal voor professionals die beroepsmatig adviezen geven over voeding en gezondheid is dit deel van brood.net ingericht. 

U vindt hier meer informatie over welke ingrediënten in brood zitten, wat precies volkoren is en hoe brood in een gezond voedingspatroon past. Heeft u vragen naar aanleiding van uw bezoek en de informatie op de site? Onze voedingskundigen zitten voor u klaar. 

  • Nieuw Warenwetbesluit Meel en Brood geeft consument transparantie

    - Mag ik een halfje wit-tarwe en een maisbrood? Op brood staat binnenkort veel exacter dan nu omschreven welke soort het precies is. Bij de bakker een brood bestellen wordt vanaf komende zomer iets meer uitzoekwerk, maar duidelijker voor de consument. Ook in de supermarkt veranderen de etiketten. Vanaf 1 juli 2020 treden nieuwe regels in werking om de consument meer duidelijkheid te geven over wat nu precies wat is. Straks kun je precies zien of het brood wit, bruin of volkoren is en welke graansoort er is gebruikt.

  • Wetenschap: Brood, vis, peulvruchten en noten zijn goed voor de darm

    - Het eten van producten als brood, vis, peulvruchten en noten heeft een positief effect op je darmflora, is de conclusie van een nieuwe studie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Zo blijkt uit een recent persbericht “Plantaardig en mediterraan dieet goed voor je darmflora”.

  • Eet meer groenten, fruit én volkoren!

    - Volkoren verlaagt het risico op het ontstaan van diabetes type 2, coronaire hartziekten en darmkanker nog sterker dan groente en fruit. Dat werd duidelijk tijdens het congres “Granen en chronische aandoeningen”, dat het Nederlands Bakkerij Centrum op 27 september organiseerde in Wageningen. Aan bod kwamen ook nieuwe inzichten in glutensensitiviteit en ervaringen met het FODMAP-beperkte dieet.