Volkorenbrood

Dit brood wordt gebakken van volkoren meel. Hierbij wordt de hele tarwekorrel gebruikt, het meel bevat fijngemalen kiemen en zemelen. Ook bevat volkorenmeel vaak nog hele of gebroken tarwekorrels. Volkorenbrood bevat nog iets meer vitamines (B1, B6), mineralen (ijzer, jodium) en voedingsvezel dan bruinbrood.

Allinson volkoren


Allinsonbrood is vernoemd naar dr. J.R. Allinson. Oorspronkelijke ingrediënten zijn 100% volkorenmeel, water, zout en gist. Bij de bereiding wordt meer water toegevoegd dan bij gewoon volkorenbrood. Hierdoor ontstaat een mals, stevig en compact brood. Het brood bevat weinig of geen vet en met het hoge gehalte aan voedingsvezels is dit brood bij uitstek geschikt bij vermageringsdiëten.

Boerenvolkoren


Dit brood is gemaakt van een deeg van 70% volkorenmeel en 30% gebroken tarwekorrels waaraan 20% hele gepofte tarwekorrels is toegevoegd.

Belegsuggestie:

boter, oude kaas, geraspte wortel en tuinkers

Fijn volkoren


Dit brood is gemaakt van 100% volkorenmeel. Het brood is gedecoreerd met zemelen.

Belegsuggestie:

  • tosti met blauwe kaas en perzik

Grof volkoren


Dit brood is gemaakt van 70% volkorenmeel en 30% gebroken tarwekorrels (de korrel is op een grove steen gemalen). Het brood is gedecoreerd met geplette havervlokken.

Belegsuggestie:

  • ketchup, gebraden gehakt, plakjes augurk en gefruite uitjes

Supervolkoren


Dit brood is gemaakt van 100% gebroken tarwekorrels. Het brood heeft een vastere structuur en is daardoor wat zwaarder.

Belegsuggestie:

  • met knoflookboter, geroosterde aubergine en reepjes gedroogde tomaat

Vloerbrood (grof volkoren)


Dit brood is gemaakt van 70% volkorenmeel en 30% gebroken tarwekorrels (de korrel is op een grove steen gemalen) en is op de vloer van de oven gebakken.

Belegsuggestie:

  • kipfilet, zuurkool en zure room

Zonnepit volkoren


Dit brood is gemaakt van een deeg van 70% volkorenmeel en 30% gebroken tarwekorrels waaraan 20% zonnebloempitten is toegevoegd. Het brood is ook gedecoreerd met zonnebloempitten.

Belegsuggestie:

  • ketchup, gebraden gehakt, plakjes augurk en gefruite uitjes