BoulangerieTeam

Het BoulangerieTeam is een vereniging van en voor de Nederlandse ambachtelijke broodbakkerij. Zij vertegenwoordigt de bakkerijbranche in de breedste zin van het woord. Zowel binnen de branche als bij de consument. Alle teamleden dragen de ambachtelijke broodbakkerij een warm hart toe en vervullen een ambassadeursfunctie.

In totaal zijn er achttien leden betrokken bij het BoulangerieTeam. De meeste teamleden richten zich op deelname aan internationale vakwedstrijden zoals het EK en WK Boulangerie. Daarnaast geeft het team ook demonstraties en worden jonge, talentvolle boulangers getraind in de aanloop naar internationale jeugdvakwedstrijden.  

Het belangrijkste podium voor het BoulangerieTeam is het meedoen aan internationale vakwedstrijden. Hierbij wordt belangrijke kennis opgedaan die vervolgens wordt meegenomen naar de Nederlandse bakkerijbranche. De laatste jaren is er regelmatig succes geboekt om te kunnen zeggen dat Nederland meedraait op het hoogste niveau. Zo veroverde het team de eerste plaats tijdens het EK Boulangerie 2012 en de International Bakery Cup 2015. Ook werd het podium gehaald met een derde plaats tijdens de IBA Cup 2012 en het EK Boulangerie 2013.

Overzicht wedstrijden 2015

24-28 augustus 
Louis Lesaffre Cup (voorronde WK) 
Lille, Frankrijk
Hiljo Hillebrand, Peter Bienefelt, Niek van Waarde en Rianne Kuijntjes (jeugd)

12-17 september
IBA Cup 
München, Duitsland
Tim Boers en Kris Huysman 

18-21 oktober
Coupe d'Europe de la Boulangerie 
Nantes, Frankrijk
Michel Schröder, Gerard Vreugdenhil en Stefan van Lieshout

Meer informatie over het BoulangerieTeam is te vinden op www.boulangerieteam.nl, Facebook: Boulangerie Team en Twitter: @boulangerieteam. 

TrefwoordenBoulangerieTeam