In de pers

Brood. Wat zit daarin?

Je zal het niet hebben gemist; er wordt superveel geschreven en gezegd over brood. Wat erin zit, maar ook wat het met je doet. het lijkt wel of iedereen er ineens verstand van heeft. Maar als je doorvraagt, blijkt het allemaal nog knap lastig te zijn. Tijd voor een overzicht met de meest opzienbarende uitspraken in de media. Hapklaar. Eet smakelijk.

Lees meer

ER WORDT NOGAL WAT GEZEGD EN GESCHREVEN OVER BROOD. MAAR HOE ZIT HET NOU ECHT? WAT ZIT ER IN EN IS HET GOED VOOR JE? ONTDEK HET OP DEZE SITE!

ANTWOORDEN VAN EXPERTS

In de pers: Radio 2 

"Superfood is kletskoek"

We worden tegenwoordig doodgegooid met allerlei verschillende voedseltrends. Jeroen Kijk in de Vegte ziet door de bomen het bos niet meer en belt met Frans Kok, hoogleraar Humane Voeding.

Lees meer

In de pers: Nieuwsuur NPO 2

'Het voedsellabyrint wordt alleen maar groter'

Als het om voeding gaat raakt de consument snel verdwaald in een doolhof. Verschillende trends, hypes en adviezen buitelen over elkaar heen en volgen elkaar in snel tempo op. Is melk bijvoorbeeld nou goed of slecht? En hoe zit het met brood of superfoods? Steeds meer mensen lijken zich bezig te houden met gezonde voeding, maar over wat gezond is zijn de meningen verdeeld.

Lees meer

In de pers: TELEGRAAF Vrouw

De broodhype voorbij: Hoe zit het nu écht met brood?

Waar de een roept dat we de boterham met kaas uit de broodtrommel moeten verbannen, pleit de ander juist voor een oer-Hollands bammetje op het menu. Zie jij ook door de boterhammen het bos niet meer? Geen nood. VROUW vroeg voedingsdeskundige Carina Noordervliet en voedingswetenschapper Liesbeth Smit: Hoe zit het nu écht met brood?

Lees meer

Veelgestelde vragen

"Past brood in een zoutarm dieet?"

"Vanaf welke leeftijd mag ik mijn kind brood geven"

"Zit er veel vet in brood?"

"Wat zijn voedingsvezels?"

"Wat zijn koolhydraten?"

"Wat zijn gluten?"

BEKIJK NOG MEER VRAGEN >

In de pers: Telegraaf VROUW

Dé echte waarheid over gluten

Was het assortiment aan glutenvrije producten jaren geleden nog schaars, anno 2015 is het bijna verdriedubbeld. De reden? Gluten zouden slecht zijn voor onze gezondheid. Maar is dat wel zo? VROUW.nl vroeg voedingswetenschappers Astrid Postma-Smeets en Marijke Berkenpas, en VROUW voedingsdeskundige Carina Noordervliet: hoe zit het nu echt met gluten?

Lees meer

In de pers: ELLE eten

Grootmoeders zuinigheid! 4 recepten met oud brood 

Maak zelf broodpudding, croutons, wentelteefjes en paneermeel van oud brood. Want oud brood wordt pas weggegooid als de schimmelculturen losbreken.

Lees meer

In de pers: Iamafoodie.nl

JODIUM: BROODNODIG?

De afgelopen jaren zijn Nederlanders minder brood gaan eten. Maar is dat wel zo verstandig met het oog op onze benodigde portie jodium?

Lees meer