antwoord van expert

ANTWOORD VAN EXPERT

hoe bruiner het brood hoe gezonder?

Het antwoord op deze vraag zie je in bovenstaande video en lees je hieronder.

De gezondheid van brood wordt bepaald door de hoeveelheid (volkoren)meel en bloem die wordt gebruikt. Hoe meer volkorenmeel hoe meer voedingsstoffen.

Volkorenbrood is bruiner van kleur dan witbrood, maar vergeleken met bruinbrood is een kleurverschil minder goed te zien.

Soms wordt moutmeel of gekarameliseerde suiker aan brood toegevoegd. Dat zorgt er voor dat het brood beter kan rijzen en dat het mals blijft. Ook geeft het brood een lekkere smaak. Resultaat is dat brood daardoor een bruinere kleur krijgt. Moutmeel heeft vrijwel geen effect op de voedingswaarde van een brood. Wel kan door de bruinkleuring de indruk gewekt worden dat een brood bruin of volkoren is terwijl dat niet zo is.

Belangrijk is om niet naar de kleur van brood kijken maar vooral te letten op of brood van (volkoren)meel of bloem is gemaakt. Dit kun je zien op het etiket. Zie je als eerste ingrediĆ«nt volkorenmeel  staan en geen bloem dan gaat het om een volkorenbrood. Is het eerste ingrediĆ«nt bloem en zie je geen meel of volkorenmeel dan is het een witbrood. Zie je alleen meel of naast volkorenmeel ook bloem staan dan is het een bruinbrood.

Meer weten over Zsuzsan Proos?

STAAT JOUW VRAAG ER NIET BIJ?

Stuur het ons op en wij beantwoorden jouw vraag!

IK HEB EEN VRAAG >

U heeft geen naam ingevuld.
U heeft geen geldig e-mailadres ingevuld.
U heeft geen vraag ingevuld.