Campagne gefinancierd met steun van de Europese Unie
De Europese Unie steunt campagnes
voor de promotie van
hoogwaardige landbouwproducten

Sesam-bagel runderstoof

4 personen

Bereiding

Maak een sterke runderbouillon van de bouillonblokjes en voeg rode wijn, knoflook en rozemarijn toe. Laat dit warm worden en zet daarna op een laag vuurtje.
Marineer de gesneden poulet met een flinke schep paprikapoeder en een scheut zonnebloemolie en marineer het vlees op kamertemperatuur gedurende 30 minuten.
Bak het vlees rondom goed aan, voeg de tomatenpuree toe en ontzuur deze mee op laag vuur. Bak het groentegarnituur met de knoflook even aan en blus af met de rode wijn. 
Voeg de steranijs, kruidnagel en laurierblaadjes toe en meng het geheel goed.
Voeg de bouillon toe totdat het vlees onder een laag vocht staat. Stoof het vlees gaar in 2,5 uur en bind daarna de stoof af met de ontbijtkoek. Voeg nu de zilveruitjes toe en meng de stoof nog goed door. 

Snijd de bovenkant van de grote bollen af en het grootste, onderste gedeelte uit door het brood aan te drukken (je drukt dus de binnenkant aan, zodat er een compacte bodem ontstaat). Vul daarna het broodje met ongeveer 150 gr runderstoof per bol. Leg het kapje er weer op en serveer met een eenvoudige gemengde salade. 

TrefwoordenVlees(waren) Witbrood Tarwe Warme maaltijd