Nieuws

 • Volkoren in nieuwe Voedingsrichtlijn Diabetes

  - In de nieuwe Voedingsrichtlijn Diabetes wordt beschreven dat wanneer er als koolhydraatbron voornamelijk gekozen wordt voor volkorengraanproducten, peulvruchten, groenten en fruit, dit is geassocieerd met een relatief lagere kans op diabetes type 2 en een relatief gunstiger risicoprofiel bij type 2 diabetici.

 • Eindelijk! De volkoren boterham mag weer!

  - "Heb jij die granen ook zo gemist de afgelopen jaren? Goed nieuws, de anti-tarwetrend komt tot zijn eind. Uit recent onderzoek blijkt dat het eten van volkorengranen goed is voor je hart." Aldus De Telegraaf.

 • ‘Eten van volkoren zou sterftekans verlagen’

  - WAGENINGEN - Deze week publiceerde de American Medical Association de resultaten van een langdurig en grootschalig onderzoek onder ruim 118.000 mensen. Die resultaten brengen volkorenconsumptie in verband met met een lagere sterftekans, onder meer bij hart- en vaatziekten. De uitkomsten van het onderzoek van de Havard Medical School is daarmee een bevestiging van eerder onderzoek naar de positieve effecten van volkorengranen.

 • Vorm volkorenbrood van invloed op consumptie

  - Uit onderzoek is gebleken dat de consumptie van volkorenbrood door kinderen kan toenemen wanneer dit wordt aangeboden in grappige vormen tijdens het ontbijt.

 • Één online platform voor alle broodvragen

  - Wat is speltbrood precies? Hoe herken ik volkoren? Word je dik van brood? Past brood in een zoutarm dieet? Met deze en alle andere denkbare vragen over brood kunnen consumenten en voedingsprofessionals vanaf vandaag terecht op brood.net.