Wat je ook doet, volkoren is altijd goed!

Lees alles over de gezonde eigenschappen van volkorenbrood.

Brood is de basis!

Kom alles te weten over ingrediënten, voedingswaarden en de rol van brood in ons voedingpatroon.

Animatiefilmpjes voor de consument

Antwoorden op de meest gestelde vragen van consumenten door laagdrempelige animatiefilmpjes. 

Dé kennisbank over brood en gezondheid voor professionals

Brood, het lijkt zo gewoon. Maar er valt veel over te vertellen en veel over te vragen. Speciaal voor professionals die beroepsmatig adviezen geven over voeding en gezondheid is dit deel van brood.net ingericht. 

U vindt hier meer informatie over welke ingrediënten in brood zitten, wat precies volkoren is en hoe brood in een gezond voedingspatroon past. Heeft u vragen naar aanleiding van uw bezoek en de informatie op de site? Onze voedingskundigen zitten voor u klaar. 

  • Wetenschappelijke wereld roept op meer volkoren te eten

    - De wetenschappelijke bewijzen dat volkorengranen een positief effect hebben op onze gezondheid stapelen zich op. Een groep van 29 voedingswetenschappers vanuit de hele wereld - verenigd in het International Carbohydrate Quality Consortium (ICQC) - roept om die reden dan ook op om meer producten te eten met volkorengranen. In het consensusdocument beschrijven ze 10 belangrijke bevindingen waaruit de gezondheidsvoordelen blijken.

  • Witbrood soms gezonder dan volkoren? Hoe zit dat?

    - Witbrood zou voor sommige mensen gezonder zijn dan volkoren, zo schreven verschillende media. Hoe zit dat?

  • Tegenstrijdige mediaberichten geconfronteerd met de actuele wetenschap: brood en gezondheid

    - Brood heeft een gezonde toekomst. Zo beloot Emeritus Prof. Universiteit Maastricht zijn lezing tijdens het 19de Voedings- en Gezondheidscongres dat plaatsvond op 18 en 19 november 2016 in Brussel. Hij confronteerde verschillende controverses in de media rond brood en gezondheid met de actuele wetenschappelijke stand van zaken. Lees zijn bevindingen.