Nieuws

Hieronder vindt u het laatste nieuws over brood. Heeft u zelf nieuws, laat het ons weten!

 • Recepten en tips voor een geslaagde picknick!

  - Geniet van de zomer en ga lekker naar buiten. Wandelen, fietsen, zwemmen of… picknicken! Het idee van een picknick ontstaat vaak spontaan. Wij geven je een aantal leuke gerechtjes voor op je picknickdekentje en tips zodat je goed voorbereid op pad gaat.

 • 6 tips voor een fantastisch festival met brood

  - Lekker buiten (met of zonder zon), met een drankje en goede muziek! Het festivalseizoen is in volle gang. Hoe overleef je dit op een - min of meer - gezonde manier? 6 tips voor een fantastisch festivalseizoen met brood!

 • Witbrood soms gezonder dan volkoren? Hoe zit dat?

  - Witbrood zou voor sommige mensen gezonder zijn dan volkoren, zo schreven verschillende media. Hoe zit dit?

 • NIEUW: De invloed van brood op het milieu

  - In hoeverre is het telen van graan en het bakken van brood belastend voor ons milieu?

 • Minder brood verspillen? Lees deze tips!

  - Brood staat in de top 3 van meest weggegooide producten. Lees hier hoe je minder brood verspilt!

 • Volkorenboterham meest gegeten broodsoort

  - De volkorenboterham is op dit moment de meest favoriete broodsoort van Nederland. Dit blijkt uit recent onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Nederlands Bakkerij Centrum. De volkorenboterham vervangt hiermee de bruine boterham (tarwe boterham) die jarenlang het meest gegeten broodproduct was.

 • Voorlichting in SSK supermarkten over vezels in brood

  - Hoe bruiner het brood, hoe gezonder. Dat wordt vaak gedacht, maar hoe zit het precies? En welk brood bevat de meeste vezels? Voorlichters vertelden klanten van twee SSK supermarkten afgelopen zaterdag van alles over vezels in brood. Het doel van de actie was om mensen bewust te maken van het belang van gezonde en vezelrijke voeding. De actie was een initiatief van Brood.net, Stichting Super Supermarkt Keurmerk (SSK) en de Maag Lever Darm Stichting.

 • Waar is het knipbrood gebleven?

  - Het knipbrood was lange tijd het klassieke Nederlandse brood. Nu kom je het minder tegen, constateert NRC. Lees dit artikel van NRC en ontdek het verhaal achter het knipbrood!

 • Brood centraal in nieuw tv-programma Robèrt van Beckhoven

  - Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven reist door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Zijn reis en ontdekkingen zijn te zien vanaf donderdag 19 januari in het nieuwe smaakvolle programma BROOD van omroep MAX.

 • Krijg je buikpijn van brood?

  - Brood. Een eeuwenoud product, waar velen mee groot geworden zijn. Tegelijkertijd melden steeds meer mensen klachten te ervaren door het eten van tarwebrood. De Nederlandse universiteiten van Maastricht en Wageningen gaan nu onderzoeken wat daar van waar is.