Nieuws

Hieronder vindt u het laatste nieuws over brood. Heeft u zelf nieuws, laat het ons weten!

 • Wetenschappelijke wereld roept op meer volkoren te eten

  - De wetenschappelijke bewijzen dat volkorengranen een positief effect hebben op onze gezondheid stapelen zich op. Een groep van 29 voedingswetenschappers vanuit de hele wereld roept om die reden dan ook op om meer producten te eten met volkorengranen.

 • 5 Redenen waarom het Nationaal Schoolontbijt best vaker georganiseerd mag worden

  - Deze week (6 t/m 10 november) is de 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt en daar zijn we blij mee om meerdere redenen. Niet alleen ontbijten 550.000 kinderen een dagje keurig volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, ze ontbijten die dag bovendien op school!

 • Wereld Kanker Onderzoek Fonds: Volkoren verkleint de kans op darmkanker

  - Voor de meest gezonde keuze, kies je volkoren! Die boodschap is opnieuw bevestigd door een rapport dat het Wereld Kanker Onderzoek Fonds vandaag publiceert.

 • Moeten we minder koolhydraten gaan eten?

  - Nee hoor, zegt het Voedingscentrum, 40 - 70 % van je calorieën mag uit koolhydraten komen. Zij reageert daarmee op media berichten die suggereren dat koolhydraten slechter lijken voor de gezondheid dan vetten.

 • Zes fabels over koolhydraten

  - De één zegt dat ze slecht voor je zijn of dat je er dik van wordt, de ander dat je ze gewoon nodig hebt om vol energie de dag door te komen. Welk verhaal over koolhydraten is waar? Theo Niewold, professor voeding en gezondheid aan de KU Leuven, ontkracht zes veelgehoorde fabels.

 • Recepten en tips voor een geslaagde picknick!

  - Geniet van de zomer en ga lekker naar buiten. Wandelen, fietsen, zwemmen of… picknicken! Het idee van een picknick ontstaat vaak spontaan. Wij geven je een aantal leuke gerechtjes voor op je picknickdekentje en tips zodat je goed voorbereid op pad gaat.

 • 6 tips voor een fantastisch festival met brood

  - Lekker buiten (met of zonder zon), met een drankje en goede muziek! Het festivalseizoen is in volle gang. Hoe overleef je dit op een - min of meer - gezonde manier? 6 tips voor een fantastisch festivalseizoen met brood!

 • Witbrood soms gezonder dan volkoren? Hoe zit dat?

  - Witbrood zou voor sommige mensen gezonder zijn dan volkoren, zo schreven verschillende media. Hoe zit dit?

 • NIEUW: De invloed van brood op het milieu

  - In hoeverre is het telen van graan en het bakken van brood belastend voor ons milieu?

 • Minder brood verspillen? Lees deze tips!

  - Brood staat in de top 3 van meest weggegooide producten. Lees hier hoe je minder brood verspilt!